0

К рай на домашното облекло! Този призив е на дизайнера Майкъл Корс, който е сред отличниците в наскоро провелата се Седмица на модата в Ню Йорк. Моделиерът представи колекцията си за сезона есен/зима 2022 г. като „антитеза на тъжния живот по пантофки“.

Край на домашното облекло! Този призив е на дизайнера Майкъл Корс, който е сред отличниците в наскоро провелата се Седмица на модата в Ню Йорк. Моделиерът представи колекцията си за сезона есен/зима 2022 г. като „антитеза на тъжния живот по пантофки“.

Линията включва предимно рокли, като не липсват и костюми – както с поли, така и с панталони. Тоалетите са изчистени и елегантни и подхождат както за всекидневието, така и за специални поводи. Освен традиционните бяло, черно и сиво сред цветовете в облеклата се срещат още цикламено, жълто и бежово. Моделите дефилираха по котешката пътечка под звуците на творчеството на певеца Miguel. Сред тях беше

знаменитият супермодел Бела Хадид

Редица звезди аплодираха Майкъл Корс и от публиката, сред които каката на Бела – Джиджи Хадид. Истински фурор предизвика актрисата Блейк Лайвли. Тя демонстрира завидна фигура и умел моден вкус. Чаровната блондинка се появи на червения килим с костюм от три части, който включва миди пола, бюстие и сако, което беше преметнато над раменете й. Облеклото е светлосиньо, съчетано с бели обувки на висок ток с остър връх и каишки.

Силен бе и стартът на Седмицата на модата в Ню Йорк. Той бе поставен от модна къща „Проенза Шоулър“ с жизнени силуети и шоу на Кристиан Кауън

на покрива на Световния търговски център

Брандът, който през последните години се превърна в класика в Голямата ябълка, откри събитието в галерия в Ийст вилидж, Манхатън.
За дефилето дизайнерите Джак Маккалоу и Лазаро Ернандес заложиха на музика, изпълнена на живо от пет цигулки. В колекцията им преобладават контрастни форми - пристегнати талии, широки поли, като опит да се отговори на "обсебеността от тялото напоследък", уточни Ернандес. И тук звездата на шоуто бе Бела Хадид, която се разходи в поло с качулка от черно кадифе, напомнящ

стила на Жената котка

"Играта и експериментите са ключът, днес вероятно повече от всякога", казват от "Проенза".
Британският дизайнер Кристиян Кауън пък, обличал звезди като Лейди Гага, Карди Би и Lil Nas X, стигна до небесата, като представи колекцията си в обсерваторията на Световния търговски център. На 102-ия етаж на небостъргача шоуто в атмосферата на дискотека потвърди вкуса на дизайнера към блясъка и пищността.
Представянето на дизайнера Кристиан Сириано в рамките на Седмицата на модата в Ню Йорк бе определено от критиците като „отчасти космическо“. Той имаше специален гост – италианската хрътка Иги, която е звезда в социалните мрежи.

Шоуто се състоя в подземието

на Емпайър Стейт билдинг върху голия бетонен под. Там Сириано показа огромните пищни бални рокли в множество цветове и материи, включително и сив туид с огромна качулка, както и бляскаво метално синьо с ръкави като шипове. Дизайнерът определя колекцията като експериментална и я нарича "Викторианска матрица".
"Чувствам се сякаш живеем в нея. Дали живеем във викторианската епоха? Дали живеем в този периодично променящ се свят? Какво е това? С тези мисли подходих към колекцията. Исках това да бъде

един мечтан свят на фантазии

И сякаш успяваме да избягаме, когато слезем под земята, под Емпайър Стейт билдинг. Пандемията е в ход и не изглежда скоро да се отървем от нея, затова не мога да не си задавам въпроси за това какъв ще е светът ни след това", каза той, цитиран от БТА.

Междувременно някои от предвидените за форума дефилета се отложиха заради ограниченията покрай коронавируса. Такъв е и случаят с Том Форд. Председателят на Съвета на модните дизайнери трябваше да представи новата си колекция в сряда, но бе принуден да отмени шоуто си.