0

З а два нови проекта, свързани с игрални филми от българската история потърси подкрепа сред феновете си режисьорът на „Ботев“ / който на 3 март ще тръгне по големите екрани / Максим Генчев.

За два нови проекта, свързани с игрални филми от българската история потърси подкрепа сред феновете си режисьорът на „Ботев“ / който на 3 март ще тръгне по големите екрани / Максим Генчев.

От профила си в социалната мрежа  на 15 февруари той призова:“В този “притиснат” от антибългарщина момент в киното, моето дело да създавам родолюбиви филми е обречено на неистов труд по отношение на нормален бюджет. След “дякон Левски”, “Гераците” и “Ботев”, вниманието на продуцента Деси Ковачева /спътницата  на Генчев/ се насочва към две велики български личности: цар Иван Александър и Г.С.Раковски.

За да оживеят тези гигантски наши образи, ще помоля хората харесващи нашите амбиции, да подкрепят с имената си искане до министерството на културата да финансира тези филми!“. Постът е илюстриран с авторова скица за екранното оживяване на  Иван Александър.Дни преди премиерата на „Ботев“ режисьорът не пропусна да отбележи, че той е създаден в рекордни за родните условия срокове от 2,5 години с минимални финансови средства от 250 000 лева и то само от дарители, което го прави истински феномен.

Десетки откликнаха на призива и изразиха готовност да „ударят рамо“ на новото начинание.За идеята си да обърне поглед към родната история от средновековието Максим Генчев намекна преди около месец, още тогава той направи уговорката че за филма, посветен на Иван Александров /1331-1371/ ще търси подкрепа от държавата. Тогава той обяви, че очаква морално „рамо“ от поне 100 000 българи.