0

Б лизо 100 почитатели на нежните строфи се събраха в столичния бар „Петък“ в навечерието на празника на Свети Валентин за премиерата на първата книга с лирика на младата поетеса Мариела Ганчовска. Томчето, наречено с намигване „Купидон е алкохолик“, е с марката на столичното издателство Ecrier, а дизайнът му е дело на самата авторка.

Близо 100 почитатели на нежните строфи се събраха в столичния бар „Петък“ в навечерието на празника на Свети Валентин за премиерата на първата книга с лирика на младата поетеса Мариела Ганчовска. Томчето, наречено с намигване „Купидон е алкохолик“, е с марката на столичното издателство Ecrier, а дизайнът му е дело на самата авторка.

„Съблякла“ ангелските крила, красивата Мариела е и на корицата на книжката, съдържаща 80 стихотворения. 8 от тях поетесата лично прочете на премиерата, отдавайки дължимото на любимото си число, което символизира безкрайността. Ганчовска бе в елегантен черно-бял тоалет, с една бяла и една черна обувка, така както и в творбите й са преплетени бяло-черни емоции, събудени от срещи, раздели и всички ония събития, които създават тъканта на любовта, когато „аз съм повече ти, отколкото аз“. Неримуваната поезия на Мариела звучи модерно, парадоксално и провокативно, без сладникав сантимент, а емоцията е концентрирана в комфортни миниатюрни обеми.

Мариела Ганчовска e pr експерт в голяма компания, завършила е няколко специалности, сред които и международни икономически отношения, но изкуството е нейната страст. „Посвещавам тази стихосбирка на любовта – на нежната, на дивата, на възможната и невъзможнота, на изпепеляващата и на сгряващата,... на тази, която ни оставя без дъх, но ни дава най-безмилостното, най-разтърсващото, най-силното усещане, че сме живи“, казва тя.