0

Х ерцогинята на Съсекс Меган Маркъл ще блесне като редактор на септемврийския брой на британското издание на сп. Vogue. С тази задача бившата актриса ще се нагърби само за месеца.

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл ще блесне като редактор на септемврийския брой на британското издание на сп. Vogue. С тази задача бившата актриса ще се нагърби само за месеца.

Броят е посветен тематично на "силите за промяна". Той ще бъде пуснат в продажба на 2 август. Изданието ще представи влиятелни личности, обединени от безстрашието им в преодоляването на бариери, и ще включва разговор на Маркъл с бившата първа дама на САЩ Мишел Обама.

За корицата на въпросния брой са позирали 15 жени, сред които премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн, актрисите Джейн Фонда, Салма Хайек Джамила Джамил и Джема Чан, моделът Адуоа Абоа и екоактивистка Грета Тунберг.

Звездата от „Костюмари“, която роди първото си дете през месец май, е работила 7 месеца с главния редактор на британското издание на Vogue Едуард Енинфул. 37- годишната красавица заяви, че се е стремила да фокусира вниманието върху "стойностите, каузите и влиятелните хора в днешния свят".

На корицата на септемврийския брой са още писателката Чимаманда Нгози Адичи, балерината Франческа Хейуърд, моделът Адут Акеч и боксьорката Рамла Али.

Маркъл е прървият гост-редактор в 103-годишната история на британската модната икона Vogue. Тя обаче отказа да застане пред обектива и да се снима за корицата на броя.