0

Цял арсенал от мощни спортни модели извадиха германците от Mercedes-Benz на автосалона в Женева. Безспорно най-голям интерес на щанда на марката предизвиква новото спортно купе с 4 врати Мercedes-AMG GT. Автомобилът допълва спортното семейство на AMG и демонстрира нови измерения в удоволствието от шофирането.  Новото купе е първият спортен автомобил с четири врати на AMG и прави директна препратка към легендарните модели SLS и AMG GT. Новото спортно купе с 4 врати е самостоятелна разработка на AMG и комбинира атлетична външност с уникален дизайн с висок комфорт и впечатляващи новости в автомобилостроенето. По този начин колата предлага повече пространство и възможност за разнообразни приложения.

Новото купе с 4 врати комбинира атлетична външност и каросерия с уникален дизайн и висок комфорт.

С появата на спортното купе с 4 врати, семейството на AMG GT отваря нов сегмент за клиентите, които търсят автомобил за ежедневието, но не искат да се лишат от ненадминатите характеристики на Mercedes-AMG. Купето AMG GT развива максимална скорост до 315 км/ч. Спортният моделсе задвижва от мощни двигатели, сред които 6-цилиндров редови и V8 мотори с мощност от 435 к.с до 639 к.с. Двигателите от последно поколение позволяват напълно ново преживяване в автомобила и комбинират впечатляващи възможности с модерна ефективност. Продажбите на новото спортно купе с 4 врати Мercedes-AMG GT започват от лятото.

Цял арсенал от мощни спортни модели извадиха германците от Mercedes-Benz на автосалона в Женева.

Освен новото спортно купе с 4 врати Мercedes-AMG GT, основен акцент на щанда на Mercedes-Benz в Женева тази година безспорно са новите Mercedes-AMG C 43 4Matic във варианти лимузина и комби. Моделите са още по-атрактивни отпреди, като най-сериозните подобрения са в и интериора, който е облагодетелстван от напълно ново инструментално табло с нови за моделите AMG дисплеи и ново поколение AMG-волани. Под предния капак е 3,0-литровият V6 битурбо бензинов двигател, който доставя максимална мощност от 390 к.с. Той е съчетан с 9-степенна спортна автоматична скоростна кутия AMG Speed Shift TCT 9G и системата за задвижване на четирите колела AMG Performance 4Matic. Моторът комбинира пъргава динамика с комфорт на дълги разстояния и комбиниран разход на гориво от 9,4 л/100 км.

Обновената C-класа във версии лимузина и комби е с нови бензинови и дизелови мотори, и Plug-In хибрид.

Дебют на автосалона в Женева прави и новата C-класа, представена във версии лимузина и комби с нови бензинови и дизелови мотори, както и Plug-In хибрид.В петата си година в производство, С-класата е най-успешната моделна серия на Mercedes-Benz и получава множество подобрения. Стилна промяна има в дизайна на интериора и екстериора. Електронната архитектура е изцяло нова. Като опция се предлага напълно дигитален инструментален дисплей и мултимедия, която предоставя информацията за клиента според неговите предпочитания. Асистиращите системи също са облагодетелствани от нова електронна архитектура и сега са аналогични на тези в S‑класата. За първи път в C-класата се предлагат дълги светлини, съставени от няколко диодни блока с отделни диода, които се контролират автоматично за невиждано до момента в индустрията точно осветяване на пътя.

Легендарният всъдеход Mercedes-AMG G 63 претърпя голям трансформация, но остана верен на ценностите си.

Впечатляваща поява на салона прави и новият суров всъдеход Mercedes-AMG G 63. Легендарният високопроходим автомобил претърпя най-голямата трансформация в своята история и същевременно остана верен на изпитаните във времето ценности. На автосалона в Женева Mercedes-Benz представя и новия си пикап X-класа във версия с 6-цилиндров мотор и постоянно задвижване на всички колела. Пикапът комбинира типичните за класа характеристики, като висока мощност, голяма функционалност и издръжливост, с отличителните за марката черти – привлекателен дизайн, висок комфорт на возене, динамика и сигурност. Със своя дизайн на SUV, X-класата естествено се вписва в портфолиото на Mercedes-Benz.

Под прожекторите на щанда на Mercedes-Benz в Женева блесна и новото четвърто поколение на A-класата.

Ексклузивният бранд Mercedes-Maybach също избра Женева за световната премиера на новия Mercedes-Maybach S‑класа. Във външния вид на лимузината се виждат нови дигитални светлини с HD качество, дългите светлини са със сведена почти до нула възможност за заслепяване, резолюцията е повече от два милиона пиксела. В салона на новия Mercedes-Maybach S‑класа има нови цветови решения, които придават на интериора на колата още по-внушително излъчване и усещане за лукс. На салона са представени специалните изпълнения Exclusive Edition на S-класа купе и кабриолет.