0

 

Умишлен хаос с цел да се създадат внушения за резултатите от изборите, заподозряха от БСП. Ръководството на партията даде изявление след изборите днес е централата си, след като в изборната нощ запази мълчание. Председателят на БСП Михаил Миков обвини в тотално несправяне изпълнителната власт. Той обясни, че вярва, че има основание за обжалване на резултатите. Такива ще има не само от БСП, предположи Миков. Имаме резултати за масово неотчитане на преференции, допълни още лидерът на БСП. Той отчете 31 общини спечелени на 1 тур и около 70 на които БСП ще се яви на балотаж. Миков все пак призна, че има загубени големи градове, където избирателите са припознали друга партия. Той обаче беше категоричен, че това не е оценка за зспочнатия ляв завий на партията. 
Миков не видя вина на БСП за изборния резултат на левицата. "Ако БСП има вина, тя е, че не искаме да приемем, че на изборите няма политика", каза председателят на БСП на въпрос на Монитор. Според него масово е мнението на избирателите, че вотът е въпрос на договорка и задкулисие. "На страната й предстоят тежки времена", допълни той. По думите на лидера на БСП на места е имало натиск, организиран и корпоративен вот. 
"Изключително мръсни избори", заключи той. 
Миков обяви, че поведението на лидерът на атака Волен Сидеров единствено е отклонило внимание от хаоса около вота. Той намекна и за лицемерие от страна на управяващата партия в предложението за промяна на конституцията и отпадане на имунитета на народните избраници. "Много ми е интересен призива за промяна в Конституцията заради Вилен Сидеров, който участва в промяната на Конституцията", заяви Миков.