0

П ризрак на момче, скрило се между краката на две жени стряска малко момиченце. Снимката е направена в Чикаго при семейно събиране. През цялото време момиченцето обаче отказва да се снима и дори се разплакало. Малката обяснява, че момчето много я плаши. Майка й помислила, че тя в момента проявява капризи и не й обърнала внимание.

Но след време разглеждала снимката и забелязва между краката на две от братовчедките си (втора и третата от ляво на дясно) образът на момче. Извикала дъщеря си и й показала снимките, при което малката отново се разревала и казала пак, че това момче отново я плаши. Според специалистите снимката е автентична и няма никакви фалшификации. Експерти смятат, че при по-старите модели фотокамери и смартфони е възможно да се запечатат призраци или пък да има наслагване от стари изображения. Но при днешното развитие на техниката, дори най-големите спецове не биха могли да определят кое е истина и кое е менте. Ето и някои от снимките с привидения от миналото, подбрани от Дипли.ком.

 Жената със скръстените ръце.

  Жената със скръстените ръце.

Жена и сестра й решават да си направят селфи заедно с бебето на каката. След това обаче забелязват, че на снимката се вижда и някаква възрастна жена, която е скръстила ръце върху коленете си. Но по никакъв начин не прилича на някоя от бабите на малкия или на съседките. А в това време в стаята не е имало никой друг освен двете сестри и малкия. Снимката стана популярна в американските социални медии, като има много различни мнения. Накрая авторката не издържа на някои подигравки, че търси сензация без да има основание и отива с телефона си при експерт, препоръчан й от местна телевизия. Установява се, че снимката не е фалшификат или монтаж. И няма обяснение как под лелята се появява изображението на възрастната жена.

 Воинът зад момичето.

  Воинът зад момичето.

В Япония, докато баща и дъщеря му се разхождат край брега, решават да си направят снимки. Таткото започва да снима малката сред различни пейзажи. Но изненадващо при разглеждането на направеното при една от снимките ясно се вижда как зад момиченцето стоят краката на мъж. Той е обут в тъмни обувки и е с тъмни панталони. Обърнат е към морето и с гръб към момичето. При внимателно вглеждане се вижда, че обувките му са старовремски военни, каквито от десетилетия не не произвеждат в Япония. Веднага плъзват различни теории кой може да е това. Смятат, че е воин, загинал по тези места през войната.

Привидението в прозореца.

 Привидението в прозореца.

Мъж прави снимка на жена си и кучето им. И много бързо става ясно, че в прозореца на вратата се вижда отражението на жена. Двамата твърдят, че по това време в дома им не е имало никого. Съпругата казва, че къщата е обитавана от духове. Те са активни не само нощем, когато се загасят лампите и както обикновено става по филмите. Но и по всяко време на денонощието. Най-много обичат да затварят и отварят вратите на кухнята и една от баните. Съпругата твърди, че има призраци не само на жени, но и на мъже и деца. Тя няколко пъти се опитала да се свърже с тях, но напразно. Все пак те засега не са й причинили зло. Дори след тази снимка с кучето извикала контактьорка, но тя се отказала, въпреки предложеното заплащане. Казала, че главата силно я боли и не можела да влезе в къщата.

 Писъкът на духа.

  Писъкът на духа.

През 1963 г. преподобният К.Ф.Лорд прави снимка на църквата, където служи, в Северен Йоркшир, Англия. При проявата на снимката се вижда фигура с размазано лице, която и сякаш е излязла от картините от поредицата на Мунк „Писък“. Съвременниците пък биха я сравнили с американската хорър поредица със същото название. Преподобният много се разтревожил, смятал че или някой си прави зловещи шеги с него, или може би самият дявол го атакува. Оказало се, че снимката е напълно автентична. А в следващите месеци преподобният и миряните дебнели дали някой не си прави шеги, но такъв не бил намерен.