0

Официалният вносител на марките Ford, Volvo, Land Rover и Jaguar за България – „Мото-Пфое”, отчете 15% ръст на продадените нови коли за миналата година, спрямо 2015 г. На брифинг в столичния комплекс „Младост”, управителите на „Мото-Пфое” Атанас Фурнаджиев и Димо Николов оповестиха резултатите за компанията и автомобилния пазар в България за отминалата 2016 г. и откроиха накратко акцентите за настоящата 2017 г. През 2016 година традиционният лидер в автомобилния бранш у нас „Мото-Пфое” е продал общо 2903 автомобила, от които 2191 Ford, 418 Land Rover, 234 Volvo и 60 Jaguar. С този висок резултат компанията сериозно надскача официално отчетения за страната ръст от 10% за целия пазар на нови автомобили в България. Значителен е и ръстът на съпътстващите услуги в компанията – собствения лизинг на „Мото-Пфое”, съставляващ около 60% от общите продажби, застраховките от брокера „Пфое Агенция”, както и реализираните резервни части и сервизен труд.

През миналия юни компанията „Мото-Пфое” постигна Световен рекорд на Гинес с колона от автомобили Ford.

През миналата година компанията „Мото-Пфое” отпразнува своя 25-годишен юбилей и постигна Световен рекорд на Гинес с колона от автомобили Ford. Освен това благотворителната кауза на „Мото-Пфое” #steniskanabala спечели три пъти повече абитуриенти-участници през 2016 г. За пета поредна година 1,0-литровият бензинов турбомотор EcoBoost на Ford стана Световен двигател на годината. През 2017 г. за „Мото-Пфое” предстоят премиерите на няколко важни модела. Още в началото на годината ще дебютира новият SUV модел Ford Kuga, а в края на годината ще се състои премиерата на новата Fiesta. При Volvo се очаква новият кросоувър XC60, който е дългогодишен бестселър на марката в България и по света. При Land Rover съвсем скоро ще се появи новото Discovery 5, а при Jaguar се очакват вълнуващи изненади.

В края на годината е планирано откриване на две нови дилърства в София – за Volvo и за Jaguar и Land Rover.

С желание да стане първи избор за желан и доверен автомобилен партньор в България, „Мото-Пфое” работи по реализация на крупна инвестиционна стратегия за 2017 година. Компанията стартира строеж и в края на годината е планирано откриване на две нови дилърства в София – премиум центрове за Volvo и за Jaguar и Land Rover, които ще се намират в близост до пресичането на Северната скоростна тангента с Околовръстния път при Ботевградско шосе. При завършването на новите комплекси дилърствотото на Ford в столичния квартал Люлин ще бъде качествено преустроено и ще стартира строежът на ново дилърство на компанията в Пловдив.

Управителите на „Мото-Пфое” Атанас Фурнаджиев и Димо Николов (в средата) откроиха акцентите за 2017 г.

И през тази година „Мото-Пфое” ще продължи да инвестира в добри каузи за обществото, като продължение на корпоративната политика и социална отговорност на компанията. С твърда увереност в края на януари ще стартира четвъртият сезон на благотворителната програма #steniskanabala, в полза на по-нататъшното образование на абитуриентите сираци в цялата страна, а през лятото – поредното издание на Дарителската програма за опазване на природното и културно наследство, с която „Мото-Пфое” подпомага устойчивото развитие и биоразнообразието в страната.