0

А ко сте от хората, които не харесват да правят секс сутрин или бързате да загасите лампата, преди да се отдадете на любовни ласки вечер, трябва да знаете, че не сте единствените. 

Проучване показва, че 8 от 10 човека предпочитат да правят секс на тъмно. При дамите процентът е още по-висок - 4 от 5 дами гасят лампите преди секс. 

Тела

Сигурно се чудите каква е причината? Отговорът е много лесен -  липса на самочувствие. Жените се чувстват много по- комфортно, когато телата и лицата им не се виждат. 75% от тях твърдят, че не харесват своето тяло и се срамуват от него. Мъжете тъкмо обратното, намират секса на светло за изключително възбуждащ.

Ласките в пълна тъмнина са лишени от огромна част от възбудата и насладата от интимния момент според силния пол. За повечето мъже сексът на тъмно е безвкусен. За мъжете се говори, че са визуални същества и апетитът им идва с яденето,  жените също се възбуждат от голото тяло на партньора, макар и често да не го признават.   

Халат 

Запалените светлини повишават възбудата, улесняват оргазма  и гонят всички задръжки.  На първо място, ще се научиш да обичаш тялото си.

Разбира се, за повечето от нас идеята да сме чисто голи на ярка светлина е страховита. Светването на лампите преди секс може да ти се струва абсолютно неприемливо в началото, особено ако не си уверена в тялото си.

Дори да си от тези, които имат задръжки относно свалянето на дрехите на светло, партньорът ти със сигурност ще оцени спектакъла ти високо.

Той няма да се фокусира върху това, което намираш за свои „недостатъци“. Ако въпреки всичко все още не си готова да се съблечеш чисто гола на светната лампа, предлагаме алтернатива - наметни си сатенен халат, който меко следва извивките на тялото и хем разкрива, хем покрива.

Също така можеш да сложиш полупрозрачен шал върху лампата, за да направиш светлината по-приглушена и не толкова разкриваща.

Мастурбиране 

Повечето хора се възбуждат от деликатни и много целенасочени ласки, за да стигнат до оргазъм. За мъжката половина мастурбирането по двойки е супер възбуждащо. Заставате един срещу друг и се гледате, докато си доставяте удоволствие, но това е възможно само на светло.

Накратко, правите ли секс на тъмно, и желанията ви ще останат в затъмнение. Дори секстерапевтите препоръчват следното упражнение: гледайте се с партньора си в очите за пет минути всеки ден, като се опитате да синхронизирате дишането си.

Това ще ви помогне да се отпуснете и да се свържете не само на физическо, но и на психологическо ниво.

Виждаш лицето му и така се ориентираш какво трябва/не трябва да правиш, това би могло да се приложи, докато правите секс, така ще сте много по- ориентирани какво допада на партньора ви и какво не. 

Възможността да виждаш лицето на партньора си по време на секс ти дава много добра представа за случващото се.