0

В пренаселите улици на големите градове или курортите е все по-трудно да се промуши лекотоварен автомобил тип пикап или шаси с кабина. Най-добрият превозвач за зареждане на магазини или за улична търговия може да бъде открит в лекотоварната гама на италианската марка Piaggio. Преди броени дни, компанията „София Франс Ауто”, познатата като официален представител на Peugeot у нас, вече е и официалният вносител на лекотоварната гама на Piaggio Commercial Vehicles в България. По време на специално събитие в централата на фирмата, беше представена гамата от актуални модели на Piaggio Commercial Vehicles. Флагманът на марката Piaggio Porter, специално трансформираният като мобилна сладкарница Piaggio Ape и туристическият пътешественик Piaggio Ape Callesino, показаха отлично съчетание на професионална и търговска мобилност.

Piaggio Porter Maxxi впечатлява със своята товароносимост от 1120 кг и с радиус на завой от 3,70 метра.

По време на събитието на разположение за тест-драйв беше Piaggio Porter, който е флагман на четириколесната гама на Piaggio Commercial Vehicles. Лекотоварният автомобил демонстрира завидна маневреност в имитация на пренаселена градска среда, благодарение на най-малкия в категорията си радиус на завой от 3,70 метра. Piaggio Porter във версия Maxxi впечатлява със своята товароносимост от 1120 кг, с което той разполага с оптимално съотношение между размери и товарен обем.

Piaggio Porter може да се трансформира с допълнително оборудване като снегорин, кран и мобилен ресторант.

Товарният автомобил е маневрен като лека кола, отличава се с компактен размер, невероятна маневреност и голям товарен капацитет. Piaggio Porter се предлага във вариант като шаси кабина, товарна платформа, самосвал, ван и остъклен ван. Задвижва се от 4-цилиндров бензинов двигател, като има опция за задвижване на LPG и метан. Piaggio Porter намира приложение в областта на доставките, паркова поддръжка и озеленяване, строителство, сметоизвозване и много други. Възможни са и редица трансформации с допълнително оборудване като снегорин, кран, мобилен ресторант и т.н.

Триколката Piaggio Ape Food Tricycle за минути се превръща в своеобразен мобилен ресторант.

По време на събитието беше демонстрирана и триколката Piaggio Ape Food Tricycle. Мобилната сладкарница за паркове е трансформирана от фирма „Трансформа” и е оборудвана с хладилна витрина с остъклена секция с обем 630 литра, затворена секция със 150 литра, генератор в зависимост от електрическа мощност с допълнителен резервоар, специализирано кухненско оборудване и други. Piaggio Ape Food Tricycle за минути се превръща в своеобразен мобилен ресторант и е подходящ за храни, напитки, кафе, сладолед и др. Чрез версията си Calessino Piaggio Ape предлага решение за транспорт на хора.

Триколката Piaggio Ape Food Tricycle е трансформирана в мобилна сладкарница от фирма „Трансформа”.

С отличителен стил и силна индивидуалност, автомобилът е точният избор за туристически и хотелски комплекси, транспортни услуги в паркове, спортни центрове за всички, които искат да покажат бизнеса си по забележим начин. Piaggio Ape Calessino постига перфектен баланс между италианската традиция и модерното.

Piaggio Commercial Vehicles е подразделението на Piaggio Group, посветено на професионалните транспортни решения. Компанията е базирана в Понтадера, Италия и произвежда първия си автомобил преди 70 години. Превозните средства на Piaggio са пионери при електрическите товарни автомобили, представили още през 1995 г. модела Porter Electric с изцяло електрическо задвижване.