0

Годината е 1995, датата - 19 юли. В американските киносалони на голям екран излиза лентата „Баровки“, която печели сърцата и на днешните тийнейджъри. Четвърт век след разходката на Шер, Тай и Диона из коридорите на училище „Алкот“ тоалетите на момичетата се завръщат на мода.

Годината е 1995, датата - 19 юли. В американските киносалони на голям екран излиза лентата „Баровки“, която печели сърцата и на днешните тийнейджъри. Четвърт век след разходката на Шер, Тай и Диона из коридорите на училище „Алкот“ тоалетите на момичетата се завръщат на мода.

Минали са и повече от 200 години от излизането на романа „Ема“ на Джейн Остин, от който черпят вдъхновение създателите на култовия филм. По този повод „Монитор“ подбра няколко от находките в „Баровки“, с които можем да изпъкнем и днес, докато дефилираме по улиците на път към работното място или училище.

Едно от попаденията в гардероба на героините, актуално и до днес, са

саката и поличките от туид

Изчистени модели, на каре, с копчета и без, този тип костюмчета продължават да радват окото. Нека бъдем честни, това е класика на световноизвестния бранд „Шанел“, благодарение на която подобни модели винаги ще са под светлината на прожекторите. През 2020 година най-удачният модел е сравнително къса пола (разбира се, зависи от ЕГН-то на дамата, която ще я сложи) и широко право сако.

Другият актуален тренд от лентата, в която главната роля е поверена на Алисия Силвърстоун, е обличането в

50 нюанса розово

Макар че и това е модна тенденция, която е хит кажи-речи през година. В продукцията от 1995 г. този цвят е използван при избора на облекло, обувки, аксесоари и дори декорация за косата.

Следващата тенденция още не е силно застъпена у нас, но заля котешките пътечки за ревютата на някои от най-популярните световни лейбъли. Става въпрос за

потник върху тениска

Звучи „антично“, но този вид визия е основен в новите линии за стрийт облекло.

Това обаче е препоръчително за дами във възрастова категория до 30 години, както и за строго неформални поводи. В противен случай ефектът може да се превърне в дефект. Във филма дизайнерите са заложили на класическа комбинация - бяла тениска с черен потник, но през 2020-а можете да си позволите и по-смели решения относно цветовата гама.

Рокля ала нощница

е следващото попадение от гардероба на екранните баровки. Ако сте гледали филма поне веднъж, то със сигурност си спомняте Шер с ефирния червен тоалет, който напомня на спално бельо. Още от миналото лято тази идея започна да се прокрадва в модната индустрия и вече можем да се похвалим със свободата да носим такива потници, тениски и дори къси панталонки. Плюсът е, че са леки и удобни за лятото.

Несъмнен хит в модната индустрия напоследък, с какъвто може да бъде видяна и героинята на Силвърстоун, е

прозрачната органза

На пазара се появиха такива блузи и рокли, като най-популярни са тези тип риза.

Удачно е отдолу да имате някаква подплата или бюстие, за да не се появите на публично място с неприятното усещане, че всеки вижда бельото ви.

За финал стигаме и до обувките. Ако се чудите какви са на пиедестал тази година, отговорът е тези с

квадратен ток със средна височина

и каишка. Един бърз поглед към краката на ученичките в „Баровки“ ще ви даде представата, че именно такива са били последен писък на модата. Тук отново имаме два плюса. С този тип ток можете да издържите дълго време на крака, а каишката ще ги задържи, ако се славите с тънки ходила и глезени.