0

Н еделя е ден за почивка, така че вместо да го прекарате целия в кухнята, ви предлагаме една бърза и лесна запеканка, с която ще очаровате всички вкъщи и ще имате и време за разходка.

 

Неделя е ден за почивка, така че вместо да го прекарате целия в кухнята, ви предлагаме една бърза и лесна запеканка, с която ще очаровате всички вкъщи и ще имате и време за разходка.

 

Продукти:

8 бр. наденица
4 резена бекон, нарязани
1 глава лук, нарязана
5 големи картофа, обелени и нарязани
200 г крема сирене
120 мл пилешки бульон
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
60 г настърган кашкавал 

Приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете надениците на парчета. Запържете ги заедно с бекона до златисто. Отцедете ги от мазнината и ги оставете настрана.

Сварете картофите в подсолена вода за 10 минути, докато омекнат леко. Отцедете ги и ги нарежете. В друг по-малък тиган сложете крема сиренето заедно с бульона. Загрейте внимателно, докато сиренето се разтопи. Овкусете с подправки по желание.

Сложете наденицата и бекона в съд за печене. Покрийте с нарязаните варени картофи. Покрийте със сместа със сиренето. Поръсете отгоре с настъргания кашкавал. Печете за 25 минути до златисто.