0

Щ ерката на Лайънъл Ричи – Никол Ричи е известна като телевизионна звезда и дизайнер. Но има една дейност, с която запълва по-голямата част от времето й и за която малцина знаят – да се грижи за многобройните домашни любимци на фамилията и животни като кокошки и пчели.

„Имам помощници, които ми помагат да се грижа за двора, но като цяло аз сама се занимават с животните“, казва Никол, която обича да работи в градината си, включително да отглежда стадо кокошки толкова много, че е създала свой бранд за органична храна и яйца „Nikki Fre$h”, превърнало се в нейно алтер его. „Аз съм като тяхна майка“, казва звездата за своите животни.

Щерката на Лайънъл Ричи – Никол Ричи е известна като телевизионна звезда и дизайнер. Но има една дейност, с която запълва по-голямата част от времето й и за която малцина знаят – да се грижи за многобройните домашни любимци на фамилията и животни като кокошки и пчели.

„Имам помощници, които ми помагат да се грижа за двора, но като цяло аз сама се занимават с животните“, казва Никол, която обича да работи в градината си, включително да отглежда стадо кокошки толкова много, че е създала свой бранд за органична храна и яйца „Nikki Fre$h”, превърнало се в нейно алтер его. „Аз съм като тяхна майка“, казва звездата за своите животни.

Началото


Никол Ричи разказва и как започнало всичко. „Като цяло всичко започна преди 6 или 7 години, когато синът ми поиска да му купя костенурки. Взех му няколко, но когато ги сложихме в терариум те не изглеждаха никак щастливи. Така че се присъединих анонимно към он лайн форум за костенурки. По този начин разбрах, че тези животни не могат да разберат концепцията да бъдат натикани зад стъкло и предпочитат да живят във външно заграждение. Това беше първият он лайн форум, в който се включих анонимно и беше много интересно. Там научих много. Разбрах например, че костенурките и кокошките съжителстват много добре. Можете да ги гледате в едно и също пространство. Тогава гледах видеото на Марта Стюарт за това колко страхотно е да имаш пилета. Колко много ти дават и колко са чудесни за семейството. И си казах: „Знаеш ли какво? Щом Марта Стюарт има кокошки, значи и аз мога да има“. Започнах с 5 пернати, сега имам 7“, споделя пред instyle.com Никол Ричи.


Имена


Птиците й си имат имена. Лидерът на стадото е Кралица Латифа. Тя е лидерката. Останалите се казват Съни, Дейзи, Дикси, Чик, Айви, Попсикълс и Талула. Никол има също котка на име Тайгър Лили, куче Роки Балтимор, костенурки и брадат дракон, който се казва Спийди. Миналата зима научих, че брадатите дракони понякога не разкриват пола си, така че той може всъщност да е тя, казва звездата.

По думите й, за кокошки е лесно да се грижиш, а стадото е малко. Дали имаш две или десет, е все едно. Преди време при нея попаднал и петел „под прикритие“. Когато разкрил пола си 6 месеца по-късно Никол го изгонила от стадото. „Знаех, че нещо не е както трябва от самото начало. Енергията в стадото беше различна. Всеки беше на тръни. Изведнъж една сутрин чух познатото на всички кукуригане. Беше толкова силно. Звукът се чуваше на километри. Трябваше да пиша на всички съседи извинения и да им обещания, че петелът скоро си тръгва.“, разказва Ричи. „Но той беше толкова красив! Трябва да призная, че си го взех с доста несериозна причина – много харесах оперението му. И трябваше да си понеса кармата. Не трябва да избирам пилета заради техните характеристики“, откровена е Никол.

Освен кокошки, тя се грижи и за 200 пчели, а медът раздава на приятели.


Кошери


Решила да гледа насекомите преди няколко години. Сложила кошерите обаче в къщата на баща си Лайнъл Ричи, защото не ги искала в своята. Просто го изненадах с тези пчели, казва Никол. В началото баща й ги харесал, но скоро се обадил на дъщеря си, че имало ужилени хора и насекомите трябва да си отидат. Казах му: „Моите пчели никога не биха направили това!“, разказва Никол. В крайна сметка била принудена да ги изнесе от къщата на баща си. Това станало една нощ, понеже само през нощта насекомите са в кошера си. Баща й обаче скоро отново й се обадил и казал, че пчелите продължават да жилят хора. А били пренесени преди повече от два месеца! Оказало се, че наоколо имало див кошер и хората стъпвали на него. „Сега вече не давам мед на баща си“, споделя Никол.

Снимка Интернет