0

Н ито една общинска болница няма да бъде закрита или продадена при управление на БСП. Това обеща соцлидерката Корнелия Нинова при обиколката си из Старозагорска област. Общинските болници са гръбнакът на здравеопазването в България, коментира Нинова, съобщава от Позитано 20.

Нито една общинска болница няма да бъде закрита или продадена при управление на БСП. Това обеща соцлидерката Корнелия Нинова при обиколката си из Старозагорска област. Общинските болници са гръбнакът на здравеопазването в България, коментира Нинова, съобщава от Позитано 20.

Нинова остро атакува опитите на управляващите от ГЕРБ да стартират процедура за приватизация на общинската болница в Раднево. Нинова се ангажира лично да се заеме с осуетяването на приватизационния план, срещу който са се обявили 1 200 човека от Раднево, подкрепили с подписка запазването на болницата и медиците, работещи в нея, недоволни от лишаването на града с висок травматизъм от лечебно заведение.

„Моля да ми дадете подписката. Ще се върна в София и ще алармирам всички институции – прокуратура, Министерски съвет, парламент, макар че сме във ваканция, но трябва да спрем този процес. Защото той обрича жителите на общината на липса на здравеопазване и липса на здравеопазване. Не е нормално в нормална ситуация, а сега в тази криза граничи с престъпление спрямо хората тук. Ще направим всичко възможно бързо да спрем този процес, а иначе тук възникват много въпроси – големите въпроси за промяната в здравеопазването", категорична бе Нинова.

Лидерът на БСП припомни идеите на партията за стабилност и промяна нa здравната система.