0

Н ие сме гарант за сигурност, стабилност и предвидимост за хората. Това заяви  лидерът на БСП Корнелия Нинова в Раднево, съобщиха от Позитано 20.

Ние сме гарант за сигурност, стабилност и предвидимост за хората. Това заяви  лидерът на БСП Корнелия Нинова в Раднево, съобщиха от Позитано 20.

Поясни, че за тях в  момента има 4 проблема и само едно решение на тези тях. Един от проблемите е за България, един за хората, един за екологията и един за икономиката.

Този за България засягал комплекса ТЕЦ „Марица-Изток“-2, който произвежда 40% от енергията и с неговото затваряне те няма как да бъдат компенсирани. Комплексът е обект стратегически за националната сигурност на България и за независимата ни енергетика.

Вторият е фактът, че над 100 000 души ще останат без работа, което за БСП като социална партия е абсолютно недопустимо.

Третият въпрос, свързан с икономиката, е че към комплекса работят 800 по-малки фирми, които имат обслужващи функции. Тези фирми ще затворят и съответно това ще се отрази на икономиката на региона и на България.

Последният въпрос е свързан с екологията. "Ние напълно разбираме, че са необходими мерки, досега бяха взети сериозни мерки, разбираме и този проблем, но решението е само едно и това е преговори с Брюксел, както каза и Георги Кадиев за удължаване на срока. Правителството на Борисов се „изхлузи“ без да остави решение, на проблемите, които стоят от години, загуби се много време. В момента единственият начин – при високи резултати наши, при влизане в управление, нашият ангажимент е незабавни преговори с Брюксел за удължаване на срока. През това време търсене на решение, като ние в това решение слагаме акцент върху работните места и доходите на хората", каза Нинова.

Поясни, че поемат този ангажимент да бъдат гарант за сигурност на хората, стабилност на икономиката, за предвидимост по този въпрос, за прозрачност, за информираност постоянно какво ще се случи и за вземане на това решение, така че да защити както националния интерес на България, както независимостта на нашата енергетика, така и доходите и живота на тези над 100 000 души и техните семейства.