0

На автомобилното изложение в Париж ще се състои световната премиера на изцяло новата KIA Rio. Четвъртото поколение на модела ще предложи на потребителите водеща в сегмента практичност, високотехнологични системи за сигурност, най-съвременните технологии за свързаност и подобрено управление. С първите снимки на модела KIA демонстрира усъвършенствания екстериорен и интериорен дизайн на автомобила, разработен в дизайнерските центрове на марката в Германия и Калифорния, в тясно сътрудничество с основната база за проектиране и дизайн на KIA в Южна Корея. Компактният модел KIA Rio е бестселърът на корейския автомобилен производител с реализирани над 473 000 броя в световен мащаб през 2015 г. Производството на новото поколение ще започне в края на 2016 г.

Задната част е с почти отвесна форма, изправена позиция на стъклото, по-къс надвес и LED стопове.

Предната част на модела се характеризира с последната версия на разпознаваемата радиаторна решетка тип „тигров нос”. Предните LED светлини са с изваяна U-образна форма, а фаровете за мъгла са разположени по-високо в предната броня за по-добра осветеност на пътя и по-внушителна визия. Промените в профила на четвърто поколение Rio включват удължен преден капак и преден надвес, скосен заден надвес и изправена С-колона, като междуосието е нараснало с 10 мм до 2580 мм. Новият автомобил е с 15 мм по-дълъг и сега дължината му е 4065 мм, а височината е намалена с 5 мм спрямо своя предшественик до 1450 мм. Задната част на новото Rio се отличава с почти отвесна форма, вертикална позиция на задното стъкло, по-къс надвес и LED стопове в атрактивна форма. Цялостната конструкция на автомобила му придава още по-уверен и стабилен външен вид.

Върху ориентираното към водача табло е разположена нова система със сензорен екран с висока резолюция.

Последното поколение на KIA Rio ще предложи на потребителите модерен салон с изваяни детайли и ергономичен интериор. В унисон с екстериора правите линии, които обгръщат формата на таблото, създават усещане за простор и обширно вътрешно пространство. Върху таблото, което е ориентирано към водача, е разположена нова информационно-развлекателна система, с интерфейс човек-машина HMI, със сензорен екран с висока резолюция, от който се управлява аудиосистемата и навигационната система, както и функциите за свързаност. Новото Rio ще се предлага с избор от текстилна или кожена тапицерия в сиво и черно. Пакетът Red Pack добавя кожени кресла в черно и червено. Модерният интериорен облик се допълва от черен пиано лак и метални акценти.

Новият профил е с удължен преден капак и надвес, скосен заден надвес и по-изправена задна колона.