0

Новият Citroen C3 беше представен предпремиерно у нас само месец след световната му премиера на автосалона в Париж. Родният дебют на най-новия модел в гамата на французите беше съпроводен със стилно модно ревю в шоурума на Citroen в комплекса в Божурище. Новият Citroen C3 се отличава с дързък дизайн, колоритна индивидуалност, прелива от неизчерпаема свежест и оптимизъм, които ще разтърсят пазара. На вратите са се появили еластичните защитни капсули Airbump от термопластичен полиуретан, познати от С4 Cactus. Новият Citroen С3 е един достъпен модел насочен към широк кръг от хора, който може да отговори на всеки индивидуален вкус и желание. За двуцветния екстериор има избор от девет цвята на каросерията и три цвята на покрива. Има избор на цветове за рамките на фаровете за мъгла, страничните огледала, графиката на задната С-колона и защитните капсули.

Новият Citroen C3 беше представен предпремиерно у нас със стилно модно ревю в шоурума в Божурище.

Отвътре клиентите на новия Citroen C3 могат да избират между четири различни тонални пакета и дълъг списък с аксесоари. Веднага щом седнете, ще усетите забележителен простор, подчертан от тапицерията и ергономичното табло. Панорамният покрив облива салона със светлина, а в него изкусно са разпределени пространствата за вещи. Тези първи впечатления са подкрепени от цветовете и материалите, които събуждат вдъхновение от света на мебелите и пътуванията, и напълно отговарят на стремежа на новия Citroen С3 да кара хората буквално да се чувстват у дома си когато пътуват с колата.

Качествата на новия Citroen C3 бяха разкрити от търговския директор на компанията Димитър Танков.

Новият Citroen С3 се предлага със съвременни системи в помощ на водача, които включват триизмерна свързана навигация с гласово разпознаване, камера за заден ход, предупреждение при неволно напускане на лентата на движение, наблюдение на мъртвата зона на огледалата. Ефективността на новия Citroen С3 обхваща и нови динамични и икономични двигатели. Моторната гама включва три 3-цилиндрови бензинови двигателя PureTech - 1.0 (68 к.с.), 1.2 (82 и 110 к.с.) и 1.6 BlueHDi със 75 и 100 к.с. Всички те са оборудвани със старт/стоп система и се комбинират с механична и 6-степенна автоматична скоростна кутия.

Основателят на „Автомотор Корпорация” Кирил Сандов (в ляво) приветства гостите на 25-годишния юбилей.

Заедно с премиерата на новия модел С3, официалният вносител на Citroen за България „Автомотор Корпорация” отпразнува своя 25-годишен юбилей от старта на дейността си у нас. Първият продаден автомобил у нас от компанията е Citroen ZX по време на първото автомобилно изложение у нас в НДК през далечната 1991 година. Основателят и генерален директор на „Автомотор Корпорация” Кирил Сандов приветства гостите и им благодари за дългогодишното партньорство, с помощта на което в този четвърт век „Автомотор Корпорация” се е превърнала от малка семейна фирма в голяма, модерна, успешна и просперираща компания. Специален гост на церемонията беше регионалният директор на Citroen за Централна и Източна Европа Жан-Кристоф Каланда, който отправи първия поздрав и определи „Автомотор Корпорация” като един от най-стабилните партньори на френската марка. У нас автомобилите Citroen се използват от големи институции като „Бърза помощ”, „Български пощи”, „Гранична полиция”, както и много други корпоративни клиенти и хиляди семейства.