0

Заедно с новото Peugeot Rifter се появиха и неговите близнаци Citroen Berlingo и Opel Combo Life. За разлика от предишното поколение на Opel Combo, което беше базирано на Fiat Doblo, новият компактен ван на Opel в пътническото изпълнение Life вече споделя една и съща платформа EMP2 с новото Berlingo. Съвсем логично, новите собственици на Opel от групата PSA обединиха продуктите. Новият модел ще се предлага с 5 или 7 места в салона за пътници, а обемът на багажника варира от 597 до 2693 литра. Дължината на късата версия е 4,40 м, а междуосието е 2,78 м. При дългата версия размерите са съответно 4,75 м и 2,97 м.

Разликите в кабината са минимални, като в Combo е запазено характерното за Opel арматурно табло.

Множеството системи за подпомагане на водача и информационно-развлекателните услуги превръщат Opel Combo Life в идеален семеен автомобил. Разликите в кабината са минимални, като основната е, че в Combo е запазено характерното за Opel арматурно табло.

За задвижването на новото Combo се предлагат същите двигатели, както за Peugeot Rifter и Citroen Berlingo. Бензиновите мотори са 1.2 PureTech със 110 и 130 к.с., а дизеловите са 1.5 BlueHDi със 75, 100 и 130 к.с., като най-мощният е комбиниран със 6-степенна механична или 8-степенна автоматична трансмисия.

Новото Berlingo е издържано в същия стил с кросоувъра C3 Aircross, като капакът е по-къс и висок.

При Citroen Berlingo клиентите ще могат да избират от осем цвята на каросерията между черно, бяло, червено, синьо, зелено, пясъчно и два нюанса на сиво. Ярки акценти и възможности за персонализация има върху предпазните странични възглавници Airbump и фаровете за мъгла. Максималният размер на джантите е 17 инча. В салона е поставена мултимедийна система Connect Nav с 8-инчов дисплей и навигация, която поддържа интерфейсите на Android Auto, Apple CarPlay и MirrorLink. Има SOS бутон, както и безжично зареждане за смартфони. На борда е поставена системата Grip Control със стандартен режим, сняг, кал, пясък и ESP Off.