0

Л юбимата родна актриса Искра Донова преди седмица стана майка за първи път. Момченцето носи името Йоан и е най- голямата радост за мама и тате, които чакат появата му дълго време, но сега са по- щастливи от всякога.

Новината

Донова сама съобщи новината, че вече е майка, със снимка на ръчичката на бебето, която публикува в социалните мрежи, а отдолу написа: „Не вярвам в любовта от пръв поглед, НО на 07.02.2024 г. се появи той и всичко затихна, за да запечатам този най-красив и дълго чакан миг. Добре дошъл, Йоан!“.

ЩЪРКЕЛЪТ ДОЙДЕ! Родна звезда си има бебе! (СНИМКИ)

Малкият се появи на бял свят с перфектните мерки – 3600 кг и висок 50 см. Желанието на Искра е било да роди по нормален начин, но по лекарска преценка ражда секцио. „Аз исках да родя нормално, но моята докторка - страхотната д-р Анна Богданова, прецени, че е по-добре секцио и така и стана“, разкрива актрисата.

С тази снимка издаде, че вече е майка

 С тази снимка издаде, че вече е майка
Личен архив

Въпреки секциото тя се изправя бързо на крака и е поела всички грижи около бебето, тъй като от началото на седмицата вече са си у дома. В първите дни родителите на Искра също са пристигнали, за да й помогнат. Тя няма никакви притеснения относно къпането на мъничето и още първата нощ е поела всичко в свои ръце.

По време на цялата бременност изглеждаше перфектно

 По време на цялата бременност изглеждаше перфектно
Личен архив

„Изобщо не ме притеснява къпането. Той доста стабилно стои в ръката. Пък аз имам и опит - помагала съм на сестра ми за бебето. Истината е, че то естествено се случват нещата. Единственото нещо, което ме притеснява, е недоспиването, но и с това ще свикнем, докато се напаснем“, споделя още актрисата.

Името

Напасването върви с пълна сила и в друга посока - на кърменето. Първите дни Донова се оплака, че има проблем с кърмата, но вече всичко е под контрол. Тя е категорична, че иска да го кърми колкото се може по-дълго време. Сега последните дни тя решава да му пуска музика, докато вечеря, и нещата се получават някак по-лесно. “Последно му пуснах Boyz II Men и мисля, че му хареса“, смее се талантливата брюнетка.

Искра и съпругът й кръщават сина си на нейния баща Иван. „До последно се чудехме дали да е Йоан или Иван. Аз си казах, че когато го видя, ще реша“, разказва тя и допълва, че макар и малък вече показва характер и дори си вдига главичката. „Да, наистина си вдига главичката. Доста е силен. Явно аз като съм ходила на фитнес докато съм била бременна, и той е спортувал“, смее се Искра.

За цялата си бременност тя е качила 19 килограма, а след раждането свалила 4. Все още не е решила как ще отбележат 40-ия ден на сина си. „Все още не съм мислила за 40-ия ден какво и как ще се случва. Към момента мисля само за днешния ден“, категорична е Донова.

Път

За пътя към сбъдването на своята мечта да стане майка актрисата разказа в студиото на „На кафе“ преди няколко месеца. Тогава тя сподели, че първо е правила процедури в България, след което се е обърнала към клиника в Турция.

Двамата с мъжа й пътували често до Истанбул, докато самата Искра все още участвала в снимките на сериала "Братя". Споделяйки за предизвикателствата, с които се е сблъскала, за да забременее, Искра използва социалните си мрежи и за това да вдъхне смелост на много други двойки, които имат желание, но по различни причини отлагат тази стъпка.

"Това, което исках да ви кажа, е да не отлагате (ако го искате, разбира се) този етап от живота си", пише в един от емоционалните си постове актрисата. С днешна дата тя е категорична, че това е най- хубавото нещо, което й се е случвало и оценява всеки един момент, прекаран със сина си.

Не бърза да се връща на работа, иска да изживее щастието, че е майка

 Не бърза да се връща на работа, иска да изживее щастието, че е майка
Личен архив

Към момента не мисли да се завръща към работа, защото иска да се порадва на майчинството си и да се отдаде изцяло на Йоан. „Когато успея да балансирам и минат няколко месеца, ще се върна. Сега обаче искам да си изживея тези съкровени моменти“, с усмивка завършва актрисата.

Празнували Св. Валентин с палачинки

Преди два дни Искра отпразнува първия си Св. Валентин като майка и определено това е най-специалният й ден на любовта. Изненадите за талантливата брюнетка започват още от сутринта. В ранни зори тя получила и прекрасен букет от съпруга си. „Излезе да разхожда кучето и се върна с прекрасен букет. После седнахме да хапнем палачинки заедно. Така че при нас закуската беше романтична. Отделихме си време един на друг сутринта - смее се актрисата и допълва: - Вечерта прекарах с Йоан в леглото и се кърмихме. Така че може да се каже, че съм вечеряла с бебето. Беше най-приятният ми ден на влюбените'.