0

П о дефиниция са топли предястия, но си стават идеално и за основно, а могат да се хапват и поизстинали. Забелязани са на receptite.com.

Кашкавал с шунка пане

Необходими продукти:

  • 600 г кашкавал
  • 250 г шунка
  • 6-7 с.л. брашно
  • 100 г галета
  • 2 яйца

Начин на приготвяне:

Кашкавалът и шунката се режат на еднакви правоъгълни парчета, като парчетата шунка да са малко по-тънки от кашкавалените. Между две парчета кашкавал се поставя по едно парче шунка, получава се нещо като сандвичи, които се потапят последователно в студена вода, след това в брашно, после в разбитите яйца и накрая в галета. Поставят се за 10-15 минути във фризера. Пържат се в силно сгорещена мазнина.

Пълнени гъби с топено сирене

Необходими продукти:

  • 7-8 печурки
  • 200-250 г топено сирене (натурално)
  • 1 с.л. настърган шпеков салам или ситно нарязана шунка
  • пресен магданоз
  • 2 с.л. маргарин или масло
  • 4-5 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Печурките трябва да са с диаметър 6-7 см, ако са по-малки, ще ви трябват повече. Гъбите се измиват и внимателно се отстраняват пънчетата. Пънчетата се нарязват на много ситно. В купа се слага топеното сирене и се намачква, прибавят се колбасът, ситно нарязаният магданоз и нарязаните на ситно пънчета, разбърква се добре. С готовата смес се пълнят гъбите, като не се препълват, трябва да са равни, като ги заглаждаме с лъжица. Разтопява се маслото и се излива в тавичка заедно с олиото. Подреждат се гъбите. Пече се в загрята на 150-160 градуса фурна, докато покафенеят гъбите.

Омлет мъфини

Необходими продукти за 6 бр.:

  • 3 яйца
  • 3 с.л. прясно мляко
  • 50 г кашкавал
  • 50 г бекон или друг колбас
  • 1-2 печени червени чушки
  • перцата на връзка пресен лук
  • подправка по ваш вкус

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват на ръка, без да ги правите на пяна. Към тях добавяте 3 с.л. прясно мляко, нарязания на ситни кубчета бекон, настъргания кашкавал, ситно нарязаните пера лук и подправките (аз сложих само магданоз). Разбърквате и разпределяте равномерно във форма за мъфини. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10-12 минути или докато се надуят и по крайчетата и добият леко златист цвят.

Облечени чушки

Необходими продукти:

  • 6 печени чушки (обелени)
  • 500 г сирене
  • 150 г кашкавал
  • чесън
  • чубрица (черен пипер)
  • 1 яйце
  • 50 г пушено филе (колбас) - по желание
  • 2-3 с.л. олио
  • 400 г бутер тесто

Начин на приготвяне:

Започваме с подготовката на чушките: правим надлъжен разрез и внимателно отрязваме само семенника, така че дръжката да остане на чушката (ако чушката се разкъса по дължина на повече места, не се притеснявайте). Оставяме ги да се отцедят и се заемаме с плънката. С помощта на вилица намачкваме сиренето, добавяме ситно настъргания кашкавал, олиото и разбъркваме. Слагаме нарязана скилидка чесън, чубрица (черен пипер), белтъка от яйцето и (по желание) нарязано на кубчета пушено филе (или друг колбас). Хубаво разбъркваме сместа.

Бутер тестото разточваме на лист с дебелина 3-5 мм. Нарязваме на ленти с широчина 2 см. Във всяка чушка поставяме от плънката. Спираловидно омотаваме лента от бутер тестото около чушката (обличаме я).

Така подготвените чушки поставяме в тава, застлана с хартия за печене, намазваме с разбит жълтък и печем в предварително загрята фурна.