0

Т ипично нашенско ястие, характерно не само за летните месеци, което се прави лесно, но е особено вкусно. Интересното е, че Лора и Стоян го приготвят във форми за крем брюле и това се забелязва на bonapeti.bg.

Тиквички с кашкавал на фурна

Необходими продукти:

  • 3 тиквички
  • 3 печени червени чушки
  • 100 г кашкавал
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 2 яйца
  • 4 с.л. зехтин
  • 1/4 връзка магданоз
  • 200 г кисело мляко
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Тиквичките се нарязват на шайби, намазват се с половината зехтин, овкусяват се със сол и черен пипер и се пекат в грил тиган. Чушките се почистват от семките и се режат на жулиени. Кашкавалът се настъргва. Магданозът се наситнява. Яйцата се разбиват. Налива се млякото, разбива се отново и се добавя доматеният концентрат. Слага се кашкавалът, разбива се пак и се овкусява с наситнения магданоз, сол и черен пипер. Форми за крем брюле се намазват с останалия зехтин. В тях се редят тиквички и чушки и се заливат с млечната смес. Пекат се в загрята на 180 градуса фурна, до готовност – 20 минути.