0

В началото на март напрегната комбинация от планети обещава активност в социалната и политическата сфера.

Това твърдят представители на авесийската школа в астрологията, давайки своите прогнози за месеца.

На 8 март на небосклона се появява съвпад в Риби между общителния Меркурий и пълния с идеи и нестандартни решения Нептун, който ще засегне въпроси на комуникацията и философското разбиране на света. Всяка връзка има двойствен характер, така че планетите обещават не само комбинация от практичност, съпричастност и креативност във всякакви комуникации, но и изкривяване на визията и възприятието от Нептун, както и прекомерно ментално оцветяване на събития от Меркурий.

На 10 март (в 11:00 ч. Софийско време) се очаква изключително новолуние във фаза Суперлуна (тоест най-близка до Земята), което ще се случи отново в Риби. То идва по време на натоварен лунен цикъл. Но от астрологична гледна точка се смята, че това е времето, когато ситуацията около нас ще се изясни. И все пак се предполага, че това, което виждаме, едва ли ще ни хареса, тъй като бездушието на хората около нас ще стане твърде забележимо. Ще бъде трудно да се справим с емоциите, най-важното е да не правим нищо глупаво, съветват авестийците.

На 17 март съюзът на Слънцето с Нептун обещава повишаване на енергията, но въпреки това настроението астрологично се предполага, че ще бъде нестабилно. Понякога ще се чувстваме сякаш сме се объркали или не сме сигурни в коя посока да поемем. И предупреждението е да се пазим от измамници и манипулатори. На 20 март в 05:37 ч. Софийско време ще настъпи не само пролетното равноденствие, но и астрологичната Нова година със Слънцето, изгряващо на 1 градус Овен. А с новия цикъл ще влезе в действие и новата авестийска година на лебеда, почитана от представителите на тази астрологична школа.

На 21 март планетите Венера и Сатурн ще бъдат в съвпад в Риби. Строгият Сатурн не харесва особено много мистичните Риби, те са твърде активни и чувствителни за него, но Венера като истински естет се чувства удобно в този знак. В резултат на това планетите дават възможност за настройка на приятна комуникация с по-старото поколение. Но не трябва да се изненадваме, ако Сатурн все пак се опита да шокира портфейла ни през март. Авестийците допълват, че за възрастните хора ще бъде особено трудно да се адаптират към промените.

Първото лунно затъмнение ще се случи на 25 март в 9:13 ч. Софийско време. В астрологичен план това означава, че в много отношения влиянието на емоционалната Луна ще зависи от тежестта на предишни грешки. Емоционалната неудовлетвореност ще се прояви особено ясно, тя може да придобие сила преди това събитие и постепенно да избледнее след него.

На 30 срещу 31 март местим часовниците с час напред и тръгваме по лятното време.

Ето и кратки насоки от представителите на Авестийската школа за зодиите през месеца.

Овен

Като цяло за повечето Овни март е един от най-добрите месеци в годината. Обстоятелствата са благоприятни, така че се заемете с въпроси от всякаква сложност, въоръжени с мотото: „Нито ден без подвиг!“, твърдят астролозите от Авестийската школа. И добавят, че третата десетдневка, тоест последните дни на март, ще се окаже специален период, защото на представителите на знака започва да им върви. А Овенът през април ще бъде подпомогнат по много начини от интуицията си и благодарение на нейните подсказки по-лесно ще се справи с всякакви трудни въпроси.

Телец

За Телците, родени през април и втората десетдневка на май, през първата половина на март на фокус са финансите. Някои от вас ще започнат да планират покупки или често ще броят парите си, а други просто ще съжаляват за липсата им. През втората половина на март са възможни конфликти в работата и у дома. Но Телците, родени през първите десет дни на май, ще се насладят на периода със спокойствие - те ще искат да се оттеглят и да размишляват върху живота, дават кратки насоки авестийците.

Близнаци

За повечето Близнаци се очертава отличен период до 29 март, с готовност обясняват астролозите от Авестийската школа. Ще бъдете събрани, по-активни и дружелюбни. Звездите обещават възможности за кариерно израстване, но е важно да не пропускате добри възможности, особено през първата седмица на март. За Близнаците, родени през юни, от 3 март нещата могат леко да се стопират. Внимавайте с държанието си, особено в коментарите, които могат да станат неоснователни, а действията да бъдат груби и дори агресивни. Пазете се от подобни изцепки и всичко ще е окей.

Рак

През първите двайсетина дни на март родените през юни Раци ще се чувстват така, сякаш внезапни проблеми ги връхлитат като цунами, смятат авестийците. Но проблемите могат да бъдат преодолени, основното е да действате, не да се оплаквате от живота. Третата десетдневка ще изисква внимание към работата, защото всяка грешка ще се брои двойно. Родените през юли Раци ще имат успешен месец, а общуването ще ги радва особено силно.

Лъв

Лъвовете, родени през юли и втората десетдневка на август, няма да бъдат доволни от първите дни на март поради дребни сблъсъци с непосредственото обкръжение. От 4 март до 23 март ще става все по-трудно да намерите общ език с другите и ролята на инициатор на конфликти е предопределена за вас. Лъвовете, родени през първите десет дни на август, през първата половина на март ще изразходват много енергия за преодоляване на трудностите. През втората половина на март ще настъпят приятни промени и дори да не са грандиозни, ще почувствате облекчение, твърдят последователите на Авестийската астрология.

Дева

Девите, родени през август и втората десетдневка на септември, държат пръста си на пулса на събитията. Въпреки разправата с любими хора или колеги звездите са особено благосклонни към вас до 8 март. Но през следващите десетдневки едва ли ще е възможно да се предпазите от проблеми, отсичат авестийците. За Девите, родени през първата десетдневка на септември, се очертава успешен месец. През първите две десетдневки на март има голям шанс да се изявите в работата. През третата декада е добре да разчитате повече на интуицията си.

Везни

Везните, родени през септември и втората десетдневка на октомври, ще имат успешни работни дела, а личният им живот ще блести в нови цветове, поетично възкликват представителите на Авестийската астрологична школа. Ще можете да покажете своите знания, таланти и чар. За Везните, родени през първата десетдневка на октомври, периодът ще е различен. В първите дни на пролетта (последната декада на март) са възможни претоварване, болести и ненужни разходи. Основното нещо е да разпознавате възможностите и да не се спирате на провалите. През последните две десетдневки на март повече работете върху преодоляването на недоразуменията в отношенията.

Скорпион

През първата десетдневка на март Скорпионите, родени през октомври и първата десетдневка на ноември, ще се опитат да дадат да се разбере на всички, че правят бизнес не просто с някой, а със самия Скорпион – тоест ще си покажат жилото. Това ще бъде особено усетено от семейството, приятелите и колегите. До третата десетдневка на март кавга може да избухне от всяко малко нещо. Третата декада ще премине в труд. За Скорпионите, родени през втората десетдневка на ноември, март обещава да бъде много успешен период. За да се възползвате максимално от това, бъдете позитивни и активни, съветват авестийците.

Стрелец

Стрелците, родени през ноември и първата десетдневка на декември, ще бъдат доволни от началото на месеца, а от 8 март се очаква да бъдат завладени от добро настроение и ентусиазъм, гласи прогнозата на авестийците. През третата декада на март ще се радвате на успех в любовта, както и на хармония в общуването с децата. За Стрелците, родени през втората десетдневка на декември, от първите дни на март ситуацията ще започне да се променя, но малко вероятно е да бъде към по-добро и по-скоро всичко може да стане дразнещо. Изчакайте до средата на месеца. През третата декада ситуацията ще се подобри и ще наваксате за проблемите преди това.

Козирог

За родените през януари Козирози март е положителен месец във всички отношения. Красноречието и упоритата работа ще ви отведат по правилния път към успеха и в резултат на това ще попълните паричните си резерви или ще се насладите на успешни покупки, смятат авестийците. Козирозите, родени през декември, ще бъдат впечатлени от успешен старт на март, но не за дълго. Тъй като от 10 до 25 март ще има криза в отношенията, така че в края на месеца е по-добре да вземете по-тиха и отдалечена от обществените очи поза. Бъдете по-малко видими за шефовете си, но преди всичко внимавайте за здравето и парите си.

Водолей

Много Водолеи през март ще се съсредоточат върху финансите. Липсата или наличието на пари ще се превърне едва ли не в пълно главоболие, тъй като ще трябва постоянно да мислите как да се измъкнете от трудностите или да бъдете изправени пред дилема как най-добре да управлявате бюджета. Именно въпросът с парите ще ви накара да помислите какви следващи стъпки да предприемете в кариерата си. Отново ще се появи напрежение, когато осъзнаете, че грешките в бизнеса могат и сериозно да повлияят на доходите ви, отсичат астролозите от школата на авестийците.

Риби

Родените през февруари Риби ще прекарат март на вълната на късмета, оптимизма и увереността, но в края на месеца са възможни някои разочарования или притеснения заради близки хора. На Рибите, родени през март, им предстои не само успешен месец, но и отговорен, защото ще трябва да докажат значимостта си и да потърсят по-топло място под Слънцето, вярват авестийците. Изобилието от положителни неща в живота ще ви насърчи да мечтаете за прекрасно бъдеще. Така, вдигайки главата си в облаците, може да стигнете и до някои интересни прозрения.