0

- Г-н Матанович, на 23 август откривате първия тридневен Духовен събор в Петрич. Какво ще се случи тогава и защо?

- Това е първият международен събор на духовно енергийно изцеление. Не го правя само аз, община Петрич пое основната организация заедно с моя тим биотерапевти. Имам информация, че ще дойдат хора от 20 държави, а и българи отвсякъде. А на втория въпрос - вие, българите, много добре сте съчетали енергия, духовност и вяра. Според мен тези неща не могат да се отделят, но са разделени навсякъде по света освен в България. Съборът ще събуди тази енергия. Аз съм духовно-енергиен лечител, занимавам се с няколко вида изцеления и ми е важно да попадна в такава страна, в която това го има на практика. Например в моята Хърватия го няма. България е шестата държава, в която живея. На събора ще разберете колко сте важни като лидери в духовния свят като нация. Това го забелязвам всеки божи ден и съм много впечатлен. Даже намирам, че не сте много наясно с това, но аз го виждам. Имам такъв опит в живота и мога да го кажа и го казвам. Вие трябва да го чуете от един чужденец като мен и то е така. Аз идвам в България от 8 г., в последните 2-3 г. вече живея постоянно тук и все повече ми е ясно и съм благодарен на Господ, че попаднах тук.

- Какво още сте планирали?

- Другите неща, които искаме да покажем на чужденците, които ще дойдат, колко важно нещо е това, защото те нямат опит. Затова на събора ще им разкажем на практика къде е връзката между тези три неща, да го видят и усетят. Другото важно нещо, което ще се случи, е информацията, която ще се канализира от другия свят, не директно до мен, но чрез друг човек. Винаги като правим изцеление на душата, е казано, че над Петрич се отваря огромен портал. Ние сега използваме тази дума портал - огромен портал от светлина, която Господ я изпраща и е директно като канал над целия регион Петрич. Той ще се активира точно по време на събора, но хубавото е, че ще остане активен и по-нататък. Да кажа и защо се прави това - прави се, за да могат хората да си излекуват душите и сърцата. Сърцето е мястото, в което се намира Господ. В тази светлина хората ще могат да усетят енергията и да видят светлите души, както и няколко светци, които ще бъдат с нас по време на събора. Поне така ми е казано и вярвам в това.

- Кои ще бъдат гостите?

- Виждам, че всички информации, които идват до мен, вече имат смисъл и се осъществяват. Това ще бъде и прекрасна възможност да се разкаже за българската култура и традиции. Ще има молитви със свещеник, медитации с мен, изцеление от моя тим - очаквам 50 мои ученици да дойдат в петричката зала „Арена“. След това по програма навън ще се случват лекции по духовност - първия ден ще говоря аз, на втория Ана Кеглович от Хърватия, третият ден ще е за учен от Сърбия, който се занимава с аурата и енергийното тяло как да се развива, Горан Тасич. След лекциите ще има концерти - първия ден ще бъдат Ели Кордева, Валентин Велчев и Светоглас, те ще открият събора с песента за Ванга. Втория ден ще пеят Мира Асенова и Самир Прелджич, а във финалната вечер – Вили Рай. Ще пее и Смиляна Захариева, която е вписана в книгата за рекорди на Гинес за най-мощен глас на планетата. Даже точно тогава има рожден ден.

- Защо избрахте песента за Ванга за откриването?

- Баба Ванга ни наставлява от другия свят и е патрон на събора. Много се грижи за събора и казва, че истински се радва, че светлината се връща в Петрич и много хора ще се съберат там. Избрахме я за наш химн, защото в припева й е истинското послание от нея, което Ели Кордева е написала в песента „Ванга“.

- Имате ли някаква връзка с пророчицата?

- Моят контакт с нея е индиректен. Тя не се свързва направо с мен, а чрез другите хора ме напътства. Малко шокиращо беше за мен, когато се обади за първи път в края на януари 2024 г. Тя искаше от мен да й омеся питка и даде ясни инструкции да я увия в бяла кърпа, везана с шевици, къде да я занеса, кога. Искаше и да засадя три ябълки пред нейния храм на Рупите - жълта, зелена и червена. Каза и дата кога да се направи. През март всичко това се случи. Тя продължи да се обажда чрез сеанси. Тя като реши, дава информация. Аз съм от Хърватия и за мен е още по-голям шок, като го чувам, обаче тя точно разказва и благодари. След събора ще се случат още големи неща. Информацията не е само от баба Ванга, а и от Богородица. В Петричкия регион ще стане световноизвестно място за лечение и изцеление, едно от най-светите места на планетата ще се активира. Това не е само една локация. Ние правим събора в три храма - "Света Петка" на Рупите, новия параклис "Света Богородица" и манастира "Свети Георги" в село Чурилово. Много благодаря, че баба Ванга избра мен и даже не знам аз ли следя нейните стъпки, или тя е тук да помага чрез мен, но се получава.

Биотерапевтът на паметника й

 Биотерапевтът на паметника й
личен архив

- Какво още ви е казвала?

- За параклиса „Света Богородица“, който е на около 1,5 км от Рупите. Той е скоро построен върху древно християнско светилище.Как се случва това? Местният човек, г-н Атанас, получил съновидение от Богородица да отива това място. Даже три пъти му се появява с един и същ сън - два пъти го игнорираше, но третия път тръгна. Казва му: ще намериш сандък и в него артефакти - кръстове, чаши за причастие, кандила и икони. И той наистина ги намери - едната икона е сребърна от 648 г. Тя казва, че са святи и е вярно. Като бях за Великден там, деца като дойдоха и хванаха иконата, едно от тях с аутизъм, което не можеше да говори, веднага проговори с нея. Чудо! Другите, които имат здравословни проблеми, също получиха облекчение. Усеща се чудесна енергия. Там се направи този параклис. Миналата година се запознах с Наско и веднага се разбрахме. Това място някак ме дърпаше - вече 5 пъти ходя там.

- Има ли други чудеса?

- Като мина време, на един от моите сеанси се обади Богородица и каза: точно под църквата има кладенец с вода, която е светена и лечебна. Какво се случи? Отивам и питам Атанас, като са строили църквата, дали са намерили вода. Той каза: да, но я застроихме. Нямали са информация. Казах му да я пусне. Богородица даде ясна информация кога точно е станала светена водата още в древно време. Тази вода ще се активира отново да лекува на втория ден от събора и точно на 24 август в 8 ч. сутринта ще бъдем на това място с местния свещеник. Предупредени сме, че водата няма да лекува всеки ден, а 4 дни в седмицата, другите трябва да почива и да се презарежда. Ще работи в петък и събота, неделя и понеделник почива, вторник и сряда лекува и четвъртък почива. Това трябва да се запази така, за да не изчезне. Вече има такива случаи в България, където не се спазват тези предписания и водата изчезва. 1 милион души годишно ще идват да се лекуват там в бъдеще.

- А как стана контактът ви с Богородица?

- Те идват винаги заедно с Ванга. От първото обаждане на Ванга, което го имам на запис, 5 мин. преди нея се яви Богородица - и тя тогава за първи път. Аз обаче не бях готов! Кой може да очаква, че ще му дойде Богородица. Тогава се разревах като дете и едва записах предупрежденията й за юли месец за чужбина - даде ми нещо лично за мен, както и за госпожата, която лекувах. Богородица идва и ми благодари - щях да припадна от емоция и рев. Тогава Богородица ми каза да занеса питка на баба Ванга. След нея дойде и самата Ванга и каза: "Чакам питката". Беше много интересно и вълнуващо. След това много пъти те идват заедно. Имам запис час и 20 минути - 40 мин. говори Богородица, 40 минути говори Ванга. Дадоха хубави информации за България и Петрич.

- Може ли да ги споделите?

- Казаха, че се очакват много големи промени - те ще започнат през септември. Ще се обърне плочата. Не е съвсем ясно значението на тази дума, но казват, че от септември ще започне, до края на годината ще се обърне плочата. Аз мисля, че това е на световно ниво, не само за България, но може и да не съм прав. Те говорят и ние слушаме. Понякога не е всичко съвсем точно ясно, но от декември започва светлина и 2025 г. ще е светла година. Вярвам и имам усещане. Богородица също много се е загрижила за България и точно насочват всичко тук. Висшите сили отгоре са избрали България и тя става епицентър на духовни и енергийни чудеса и събития. Даже ми е казано, че след събора има и други краища в България, където ще се отворят такива енергийни портали. Сигурно е, че е България. Не е никоя друга страна.

- Кои са другите места?

- Дойде информация от Преподобна Стойна - директно инструкция към мен да отида на още 4 места, където има нужда да се засили светлината. Видин, Силистра, Велико Търново и едно градче до Пловдив. На тези 4 места трябва да спуснем светлина и да отворим портали. Знаете, че в България има други свети места като Кръстова гора - аз ходих там, всичко е точно там. Мога да разкажа и за пещерата, където е живял свети Иван Рилски над Рилския манастир. По негово време е бил отворен портал, а през септември като отидох, видях (много рядко виждам, обаче ми се даде), че порталът е затворен и не работи. Баба Ванга ми каза, че трябва пак да отида да отворя портала, като изчистя тъмнината. Отвориха се 4 портала, още един предстои. Сега е по-различна енергията.

В Рилския манастир с дъщеря си

 В Рилския манастир с дъщеря си
личен архив

- Какво трябваше да изчистите?

- Тъмнината, която е завладяла това място. Един светец като живее на едно място, това е самият портал. Като се пренесе в другия свят, тъмнината се опитва да го затвори и да не действа, хората да не могат да се спасяват. Но вече всичко е наред.

- Как става това нещо?

- Това е силата отгоре. Аз съм само каналът, чрез който те могат да го правят. Има и един ритуал с молитва. Аз не мога нищо да направя, ако не ми е дадено отгоре. Аз съм слуга и служа на Господа и ми е хубаво да го правя - това е моето призвание. Сега навлизаме в един нов период точно по думите на Христос „Аз съм пътят, и истината, и животът“. Ние навлизаме в истината. Сега е времето на манипулацията, която е дадена от тъмнината, а истината е от Господ. Ще се спусне истината и ще се разбере и за мен, и за другите хора, за които е писано и в Библията - те сега са живи, знам за няколко и моята душа е такава - преди е живяла на земята и е имала задача. Очевидно е избрала отново с любов да го направи в това време, когато човешките същества преминаваме в ново измерение - четвърто и пето, а петото е Господ и истината и там няма манипулация и ще се разбере всичко.

- Споменахте, че светци ще слязат на земята по време на събора в Петрич...

- Това е казано от баба Ванга - тя ще е с нас и ще помага, ще извика и сестри - Преподобна Стойна и Слава Севрюкова. Дядо Влайчо и свети Георги също ще бъдат. Много хора ще могат да ги видят по време на събора. Този процес вече е започнал. Как го разбрах? На Великден и Гергьовден отидох към Петрич. 5-6 души дойдоха при мен и казаха: "В съня дойде баба Ванга и каза да дойда точно в този параклис и да помагам". Тя ги е изпратила. Затова казвам, че вече се случва. Сега те я виждат в сънищата, а на събора ще я видят като истинска. Богородица казва, че е важно хората да дойдат на събора, защото ще получат благослов, който ще могат да предадат на 77 други души. Баба Ванга каза, че ще има и недоволни, но тогава се усмихна и каза: "Но това е тяхната карма и техният път". Ние не сме еднакви, всеки си върви по своя път и колко е готов, толкова ще получи. Знаете, че не всички души са свободни, някои имат договори с тъмнината и за тях ще е по-трудно, но даже и те могат да се поправят. Новият рестарт започва точно от събора. Аз разказвам моята истина, тя не е длъжна да е за всички - който го почувства в себе си, добре дошъл.

- Какво ще струва това на хората, които ще присъстват?

- От 13 до 17 ч. всеки ден в спортната зала „Арена“ ще правим изцеление - индивидуални и групови сеанси. Те струват хиляди левове, но там ще се плащат по 200 лв. Аз ще правя три вида сеанси - биоенерготерапия, изцеление на аура и енергийно тяло и изцеление на душата. Това са лечения, които светът не е виждал досега на едно място едновременно с толкова хора. Моите ученици ще правят индивидуални сеанси. На една цена ще се получат 5 изцеления. Самата организация на събора струва много пари и отнякъде трябва да се покрият тези разходи, затова са тези такси.