0

Н а 20 ноември 1990 г. започва пътят към смъртното наказание на един от най-известните маниаци на ХХ век - Андрей Чикатило. Хороскопът му влиза не само в историята на психиатрията, но и в учебниците по астрология - като пример за набор от звездни знаци, показващи демоничната природа на човек.

Канибала от Ростов, Гражданина X, Убиеца от горските пояси, Яростния звяр, Червения кошмар - това са някои от прякорите на психопата. Фамилното име Чикатило е нарицателно. Той убива и изнасилва жени, момичета и момчета и се превръща в класически психиатричен пример за изнасилвач, педофил, некрофил и канибал.

Бъдещият убиец е роден на 16 октомври 1936 г. в село Яблочное, Сумска област на Украйна. Майка му го пребива, защото се напикава. По време на Гладомора като тийнейджър той изобщо не излиза от къщата, страхувайки се, че ще бъде хванат и изяден. В семейството му се носи легенда, че точно това се е случило с брат му Степан. По-късно завършва училище, получава образование в Колежа по комуникации и завършва кореспондентския отдел на Филологическия факултет на Ростовския университет.

През 1970 г. започва учителската си кариера. На всяко ново работно място го хващат да тормози тийнейджъри.

Андрей Чикатило

 Андрей Чикатило

Според материалите по наказателното дело Чикатило е извършил първото си убийство през 1978 г., когато е бил на 42 години. Жертвата е 9-годишната Елена Закотнова. Тя е брутално изнасилена, намушкана с нож и удушена. Според самия маниак той не е планирал убийството. Но момичето започнало да крещи и да се съпротивлява. Изплашен, изнасилвачът започнал да я души. И тогава неочаквано получил силно удоволствие от страданието на жертвата...

Чикатило е арестуван чак на 20 ноември 1990 г. и е екзекутиран на 14 февруари 1991 г. След ареста си той признава за 56 убийства, разследването намира потвърждение за 53 случая, съдът след многобройни обжалвания допуска доказателства в 43.

Много известни астролози многократно са се обръщали към хороскопа на Андрей Чикатало, посочвайки някои предвестници на ужасяващата му кариера. Така Константин Дараган описва съвпада на засегнатата Луна и Лилит (Черната Луна) в осмия дом на космограмата. Това показва сексуално мотивирани психични разстройства, свързани с насилие.

Диаграма

Космограмата е „диаграма“ на положението на звездите и планетите по време на раждането на човек, начертана върху кръг от 12 къщи. Въз основа на космограмата, като се вземе предвид точната географска точка на раждане, се съставя натална карта. Тя говори за кармичната съдба, характеристиките и наклонностите на индивида, както и потенциалните възможности и пречки в различни области. Това е, което обикновено се нарича индивидуален хороскоп.

Тед Бънди

 Тед Бънди
Уикипедия

Василиса Володина говори за съвпадението на редица аспекти в наталната карта на Чикатило и друг известен маниак - Теодор (Тед) Бънди. Например и за двамата мъже Венера е в съвпад с една от най-ужасните „магически“ звезди, която в ранната римска астрологична традиция се нарича „Сърцето на змията“. Влиянието на тази звезда предписва неморалност и сексуално извращение.

Володина посочва още, че маниакът се пробужда в човека в определени периоди - по време на ретроградното (обратното) движение на Марс по небето. „По това време цялата сексуална енергия, нереализирана естествено, се насочва към психиката - в несъзнаваното, причинявайки там необратимо унищожение, убивайки забрани, принципи, човечност и генерирайки безгранична омраза към света за собственото безсилие“, пише Володина в блог.

Павел Глоба класира Чикатило сред хората, принадлежащи към знаците на горния зодиак, които се появяват на кръстовището между всеки два от 12-те знака на обикновения зодиак. Той нарича знака между Везни и Скорпион Гарван.

„Той се осмели да нарече действията си не просто зли, но и се смяташе за чистач. Той уби 55 души, изяде ги частично, намушка ги, изнасили ги, разчлени ги и се нарече чистач, той вярваше, че върши добра работа, защото убиваше само проститутки и крадци. Ето го Семаргъл, Гарвана-чистач, мършоядеца, който се освобождава от мръсотия“, пише Глоба.

Астрологът твърди, че това е един от най-двойствените знаци на втория зодиак, който може да стигне до крайности в своето „призвание“.

Избор

Астрологът от Новосибирск Михаил Шабалин също изучава наталната карта на Чикатило. И той също така посочва двойствената природа на личността на убиеца: Чикатило може да стане идеален секретар на областния комитет или също толкова педантично чудовище.

„Когато Чикатило, гърчейки цялото си тяло върху следващата си жертва, многократно, без да го изважда, забива ножа в раната или отхапва зърната - той обича всичко това! То следва от хороскопа. Това е любовта на Сатаната! Луната е страшна със силата на своето поражение...” - така Шабалин описа влиянието на разположението на звездите върху маниака.

Призванието според него е своеобразна задача, с която всеки идва на този свят. „Но дали човек ще достигне своята професия (призвание), зависи от това кой е получил този хороскоп. Духът решава всичко в нас. Дали ще стигне върха или не. Може, както се случи с Чикатило, да се обърне и да тръгне в другата посока“, коментира астрологът за Sibnet.ru.

Той обяснява, че има призвание и има определени белези - неподвижни звезди, мъглявини, които попадат на определени планети. Те са склон, по който всичко като под лавина се движи, търкаля се в една посока. Това е примерът на Чикатило.

Астрологът Юлия Богданова също посочва вероятността да е имало различни пътища на Чикатило. “Той можеше да бъде отличен учител, но ужасите на Гладомора в Украйна, когато растеше, и унижението на майка му оставиха своя отпечатък върху личността на бъдещия маниак”, пише тя.

Според нея е възможно да се определи склонността на човек към агресия, педофилия или убийство, като се погледне неговата рождена карта. Но дали ще се появят или не, дали човек ще се превърне в маниак, зависи от много фактори.

Нива

Всеки живее собствения си хороскоп на своето ниво. Специалистите сравняват това с многоетажен път в дефиле. На първото ниво има тунел. Има много коли, но няма прозорци. Районът наоколо е тъмен и зловещ, но шофирането в него е лесно.

Второто ниво е малко по-високо и там достигат лъчи светлина. За да стигнете до него, трябва да карате няколко допълнителни километра по стръмен път. Там настроението на водача е съвсем различно. Има по-малко коли и повече професионални шофьори.

Третото ниво на пътя минава по самия връх. Обляно е със слънчева светлина, там има малко коли, тъй като тук е по-трудно да се изкачите. Само професионалисти се занимават с него. Но междувременно пътят от точка А до точка Б е един и същ. Нивата просто са различни.

„Хората, родени в една и съща минута, могат да изживеят една и съща карта по напълно различни начини, в зависимост от различните си духовни и социални нива. Единият ще стане отличен учител, безумно ще обича децата и ще им посвети целия си живот, а другият ще е педофил”, обяснява Юлия Богданова.

Според Володина вероятността за развитие на личността в определена посока не е предопределена. И затова астрологът няма да намери престъпника сред голяма тълпа, но може да помогне на разследването, когато вече има заподозрени.

Конфликти

Астрологът Елена Алмах е съгласна с това. „Всяка планета има своите положителни и отрицателни аспекти. Но дали ще се появят или не, зависи от нивото на развитие и възпитание на човека. Това, което казват родителите му, когато възникват конфликти, как се научава от родителите си да преодолява трудни моменти, това означава много“, отбелязва Алмах.

Според нея в астрологията съществува понятието свободен избор на човека. В ерата на Водолея този свободен избор става още по-широк, отколкото в ерата на Риби, когато Чикатило е злодей.

„Има такова нещо като две страни: има хора, които са свързани с престъпния свят, но се борят с него (например полицаи). Те са в тази среда, в енергиите на тези планети, но се бият и самите те не са престъпници. Човек всеки ден прави избор в коя посока ще тръгне - на светло или на тъмно“, завършва с пример астроложката.