П илешкото филе с кашкавал се приготвя лесно, става бързо, не изисква никакви специални умения и усилия. Ухае примамливо, сочно е и ще ви зарадва с хрупкава кашкавалена коричка, обясняват от matekitchen.com.
Пиле с кашкавал на фурна
Продукти:
800 г пилешко филе
130 г кашкавал
100 г майонеза
2 яйца
40 г брашно
1/2 връзка копър
сол на вкус
черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежете пилешкото филе и го сложете в купа. Прибавете брашното, солта и черния пипер и разбъркайте. След това добавете яйцата и майонезата и разбъркайте отново. Накрая добавете настъргания кашкавал и нарязания копър, разбъркайте финално и завийте с прозрачно фолио.
Приберете в хладилника за около час. Прехвърлете месото в йенски съд, сложете капака и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути. Махнете капака и печете още 20 минути.