П илешкото филе с кашкавал се приготвя лесно, става бързо, не изисква никакви специални умения и усилия. Ухае примамливо, сочно е и ще ви зарадва с хрупкава кашкавалена коричка, обясняват от matekitchen.com.

matekitchen.com

Пиле с кашкавал на фурна

Продукти:

800 г пилешко филе

130 г кашкавал

100 г майонеза

2 яйца

40 г брашно

1/2 връзка копър

сол на вкус

черен пипер на вкус

Приготвяне:

Нарежете пилешкото филе и го сложете в купа. Прибавете брашното, солта и черния пипер и разбъркайте. След това добавете яйцата и майонезата и разбъркайте отново. Накрая добавете настъргания кашкавал и нарязания копър, разбъркайте финално и завийте с прозрачно фолио.

Приберете в хладилника за около час. Прехвърлете месото в йенски съд, сложете капака и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути. Махнете капака и печете още 20 минути.