0

П разниците са любимото ни време в годината. Освен че се отдаваме на забавления, обичаме и да хапваме любимите си храни. Въпреки че си казваме „Тази година няма да преяждам“, резултатите, които показва кантарът след края на празниците, не ни удовлетворява. Нуждаем се от режим, който да ни детоксикира, да ни помогне да елиминираме излишни калории и течности, за да влезем бързо във форма, пише Az-jenata.bg

Яйца 

В дните след Великден остават много неизползвани яйца, а килограмите все още ви тежат. Не сте се подготвили за лятото, пък и сте се затрупали с яйца у дома. Предлагаме ви да направите дневна яйчена диета, която да допринесе за отслабване на организма и сами да останете изумени от ефекта й след кратките срокове, които изисква, пише Interpolezno.com. Специалистите диетолози съветват диета с яйца да се прави само три дни. За такъв срок са гарантирани свалянето на 2-3 кг, сигурен успех и добър хранителен режим. Яйчените натравяния са сред най-опасните и по графата за отравяния с храни се класифицират така вредни, както и тези, причинени от гъби.

Режим

Сутрин на гладно приемете една чаша хладка вода, смесена с 1 лъжица оцет от ябълки. Веднага след това може да похапнете 2 твърдо сварени яйца. За обяд и вечеря са позволени още по 2 сварени яйца. През цялото време се препоръчва приемът на много билков чай без овкусители - мляко и захар. Важна роля има и минералната вода. За кафе не се съветва, но ако не можете без него, то не прекалявайте с повече от 1 чаша дневно. За тези, на които храненето с яйца се струва „мисия невъзможна“, то специалистите диетолози позволяват прием от 4 до 5 твърдо сварени яйца за цял ден, които да са разпределени с някоя филия пълнозърнест хляб без масла и мазнини.

Винаги може да разнообразите яйчения режим от варени яйца с омлет, извара или яйца по панагюрски (с кисело мляко). Диетата на яйца е ефективна и полезна, но с нея трябва да се внимава. Препоръчва се само на напълно здрави хора. Последното поради високите съдържания на холестерол във всяко яйце. Яйчената диета е идеална за пречистване от последиците от малките удоволствия, на които всички се подлагаме. Излишните натрупани килограми ще се стопят от само себе си само за три дни.

Диетолозите напомнят и че яйцата са богати на протеини, а те от своя страна допринасят за поддържане на мускулната ни маса. Тя от своя страна спомага за топенето на излишни мазнини, пречистване на тялото ни и доставя допълнителни количества енергия, с която изразходваме и повече калории.

Предлагаме ви 5-дневна диета. Докато я спазвате, е добре да не консумирате захар, подсладени напитки, газирано, алкохол, сладкиши, сол. Ако се чувствате добре от този режим, може да го удължите на 10 дни. 

Ден 1

Закуска

На празен стомах чаша вода с лимонов сок. Закуската включва 200 г кисело мляко, но не с висока масленост, с 1 ч. л. овесени трици, 2 твърдо сварени яйца, кафе или чай без захар.

Обяд

200 г зелена салата, 150 г пилешко филе, 1 филийка пълнозърнест хляб

Вечеря

Купичка крем супа от моркови или морковена салата без сол.


Ден 2

Закуска

На празен стомах чаша вода с лимонов сок. Закуската включва 100 г извара с половин чушка или краставица, чай или кафе без захар.

Обяд

Зелена салата с печена риба.

Вечеря

Салата от няколко листа маруля, ½ авокадо, 100 грама консервирана царевица, овкусена със зехтин и лимонов сок, 1 препечена филийка пълнозърнест хляб.

Ден 3

Закуска

Чаша вода с лимонов сок. Закуската включва 200 г овесена каша, без да се подслажда. Може да добавите към нея няколко сушени кайсии, сливи и стафиди. Чаша кафе или зелен чай.

Обяд

Задушени зеленчуци (без картофи) с 200 г печена риба.

Вечеря

Зелена салата с риба тон, овкусена с лимонов сок и зехтин.

Ден 4

Закуска

Чаша вода с лимонов сок. Закуската включва 200 г кисело мляко с 1 ч. л. овесени трици, 2 твърдо сварени яйца. Чаша кафе или зелен чай без захар.

Обяд

Печено пилешко филе със салата от краставици или моркови, овкусени с лимонов сок и зехтин.

Вечеря

Салата, приготвена от настъргано цвекло, морков, ябълка, ряпа, овкусена със зехтин и лимонов сок, 1 препечена филийка пълнозърнест хляб.

Ден 5

Закуска

Чаша вода с лимонов сок. Сандвич от 1 препечена филийка пълнозърнест хляб с извара и няколко резенчета краставица. Чай или кафе без захар.

Обяд

Зелена салата, овкусена със зехтин и лимонов сок, 1 парче печена риба.

Вечеря

Купичка зеленчукова супа, 1 твърдо сварено яйце.