0

Е сента най-сетне настъпи! Няма да ви убеждаваме, че свободната кройка и карето са на мода, тъй като те никога не са слизали от подиума. Този сезон обаче ще се чувстваме добре, уютно и красиви, тъй като любимата палитра ще върви ръка за ръка в комбинация с деним или пух. Смели, семпли, елеганти, самоуверени, дори секси в много дрехи - повярвайте, дизайнерите са ви приготвили куп изненади, някои от които “любов от пръв поглед”.

Линия

Дънковите якета са любимата връхна дреха на редица мъже и жени, които успешно я налагат както в ежедневния аутфит, така и в спортно-елегантния си гардероб. Този сезон може да изневерите на познатия син оттенък, залагайки на кафявата гама - светлокафяво, карамел, цвят лате или шоколад, каквото и да изберете, ще бъде успешно. Ултраскъсаните ръкави вече не са хит, но наборите продължават да правят добро впечатление, комбинирани с поли или панталони с прави линии. Дамите от 20 до 40 г. имат фаворит - деним в съчетание с пух. Не изглежда прекалено младежко или пък неглиже, напротив, подчертава личното ви усещане за красота и стил. Нашият съвет е да се фокусирате върху модели, които основно са направени от дънков плат, а по ръкавите или яката имат пух. Поддръжката им е една идея по-трудна, но си заслужава. Отличен ход е покупката на есенно палто, отново в светлата гама. Впечатление ще ви направи, че през 2022/2023 циповете са аут. Вместо тях дизайнерите избират обемни копчета, които зашиват на идея по-големи разстояния. Кройката задължително е по-свободна, така че да не очертава несъвършенствата на тялото. Може да избирате между различни модели - със или без качулка, или иначе казано - имате свободата да се развихрите.

Аксесоари

Дължините също варират. Някои от тях са къси, докато други са над коленете. Обикновено вторите имат и големи джобове в предната си част. Декорациите са сведени до минимум - без перли, мъниста, нашивки, пайети и пр. може да разчупите визията си с каре - достатъчно модно за сезона, залагайки на червено и бяло, синьо и бяло, кафяво и бяло и пр. Обърнете специално внимание на дължината на ръкавите. ¾ е идеалната за момента. Освен че подчертава изящните китки, тя дава поле да покажете последните аксесоари за ръце, като пръстени, гривни, часовници и още. Сред аксесоарите не забравяйте задължителните за сезона чанта, колан и шапка. В крайна сметка това е приказката на есента - разнообразието е богато!

Мъжете залагат на топли цветове

Край на кожените якета през есента, които очертават мачовците и им придават визия ала лошо момче. Най-сетне силният пол ще се изяви като професионален модел на улицата, в офиса и дори вкъщи, тъй като ще замени траурното черно със светли цветове - бяло, бежово, кафяво, сиво и пр. Освен че ще допринесат за настроението, новите дрехи в мъжкия гардероб тотално ще променят иначе скучния им външен вид. Подобно на дамските модели, и тук кройката е идея по-свободна, като освен модели с копчета се срещат и такива с цип. Джобовете и яката също са сред задължителните подробности. Дължината при мъжете е до коляното, а карето - идея по-едро.