0

В брой 70 на приложението „Златно време” на вестник „Телеграф” на 3 август, четвъртък, ще откриете:

Кевин Спейси – невинен. Най-добрата роля на актьора ли бяха сълзите му, след като чу решението на съдебните заседатели. Защо избра да е отшелник, докато текат процесите срещу него? И дали самият Спейси не е жертва – веднъж на хора, които са се отъркали, може би съвсем съзнателно и доброволно, в него. И втори път – на деспотичния баща, превърнал детството му в тежко изпитание на волята.

Темата за насилието, която разтърси българското общество покрай случая „Дебора“ в Стара Загора, е сюжет и в турския сериал „Ти разкажи, Черно море“, който в момента върви всеки делничен ден по „Диема фемили“. Там Тахир излекува раните в душата на Нефес и я накара да повярва в безрезервната и всеотдайна любов, която изпитват нормалните хора, а не подчинение на духа и тялото. Не пропускайте приложението „Златно време“ всеки четвъртък във вестник „Телеграф“, за да видите фокуса върху любимите турски сериали и акцентите от седмицата, свързани с актьори и актриси, които вече познавате и обичате.

В приложението „Златно време“, което разлиствате с броя на „Телеграф“ всеки четвъртък, е и традиционната рубрика „В кухнята на...“, в която колекционерите и кулинарите могат да открият рецепти от филми, сериали и книги. Този път ще опитате пицата, която ръфат Чандлър, Рос и Джоуи с апетит в сериала „Приятели“. Пица „Пеперони“, разбира се. Какви продукти ви трябват за нея и как се приготвя – четете в приложението „Златно време“ на вестник „Телеграф“.

Още една любопитна тема в приложението за хората от третата възраст и всички, които един ден ще я стигнат – турски фотограф съживява и състарява холивудски и други звезди с помощта на изкуствен интелект. Вижте как биха изглеждали днес Майкъл Джексън, Кийт Леджър, Джими Хендрикс, Фреди Меркюри, Елвис Пресли, Кърт Кобейн и др.

В рубриката „Ретро спорт“, както всеки четвъртък в „Телеграф“, този път ще намерите четиво за нацистка олимпиада и един сърдит фюрер, който заплашва гребци с разстрел.

Проф. Радостина Александрова от БАН разказва как сме се лекували със сребро още преди 5000 години.

В рубриката „Здраве“ още – как братовчедът на картофа стана суперхрана.

И практични съвети – как да не превърнете почивката с внуците в ад.

И още:

  • - Двойка щъркели си направиха гнездо върху багер
  • - Поздрави от социалистическа Румъния
  • - Какви са легендите за крепостта Момина кула

Не пропускайте приложението „Златно време” – всеки четвъртък в „Телеграф”. Златно приложение (и приключение) за златните ни читатели!