0

Е сента идва и си отива с аромата на печени кестени. Дъхави, хрупкави и засищащи. Днес възнамеряваме да им отделим специално внимание. Запазете малко от тях и за гарнитура на коледната пуйка.

Крем супа от кестени и чипс от луканка

Продукти:

Кестени - 600 г

моркови - 1 бр.

лук - 1 глава

целина - 1 глава

магданоз - 5-6 стръка

течна сметана - 100 мл

олио - 50 мл

луканка - 150 г

вода - 1,5 л

сол на вкус

черен пипер на вкус

Приготвяне:

Сложете кестените в касерола, залейте със студена вода и след завирането й отчетете около 20 минути. През това време в тава, покрита с хартия за печене, разпределете нарязаната луканка и печете на 170 градуса за около 30 минути, или докато изсъхне и стане на чипс. След като кестените са готови, ги дръпнете встрани, охладете и обелете, съветват от matekitchen.com. В тенджера сложете маслото и задушете нарязаните на ситно лук, моркови и целина до омекване.

След това прибавете обелените кестени. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте добре, задушете за още 2-3 минути и налейте водата. Оставете супата да ври 25-30 минути. Накрая добавете магданоза, пасирайте, добавете сметаната, разбъркайте добре и към вече готовата супа прибавете нарязания чипс от луканка.

Още на matekitchen.com