0

Н а 21 септември светът чества Световния ден на мира. Тези дати ни напомнят колко крехък е балансът на Земята и колко лесно може да бъде нарушен. Изумително е и как човечеството е позволило на един човек да подпали чергата на целия свят през 1939 г.

Около Адолф Хитлер продължават да витаят много мистерии. Откъде е черпил своята тъмна сила, как оцелява в няколко атентата със съветите на астролози, както и къде е скрил тонове злато и безценни произведения на изкуството от няколко епохи, задигнати от нацистите от цял свят. Но най-голямата загадка, която остава, е къде са тленните останки на Хитлер.

Мистерия

Мистерията с лидера на Третия райх датира от 30 април 1945 година. Тогава той се самоубива с пистолет в своя Фюрербункер в Берлин с Ева Браун, съпругата му, която в това време поглъща цианид. Интересно е, че още при старта на Втората световна война Хитлер е имал предчувствие и е започнал да се грижи за своето безсмъртие.

Писмо между Пиер дьо Кубертен и Хитлер разтърси олимпизма преди игрите в Париж

Той вярвал във всички системи, гарантиращи добро съществувание в отвъдния свят, в това число тракийските и египетските, при които най-видните люде били погребвани със своите ценности и близки. Има теория, че така всичко материално преминава през провиралката между световете и отива на Оня свят.

За целта тръгва да се вдига гигантски мавзолей-галерия, посветен на фюрера в Линц, Североизточна Австрия. Мястото не е избрано случайно, тъй като се намира в близост до родното му градче Браунау. Целта била районът да се превърне в културна столица на нацистка Германия и един от най-големите художествени центрове в Европа, засенчвайки Виена, към която Хитлер изпитвал лична неприязън.

Всъщност той не искал „много“, искал до него да почива до любимата му Ева и да бъде сред най-ценните картини и артефакти на нашата планета. Както и да направи родния си край по-красив от Будапеща, така че да бъде перлата на река Дунав. Имало план районът да стане още индустриален и търговски център.

Астролог спасява Хитлер от атентат!

Отговорен за архитектурния план на комплекса е бил Алберт Шпеер. По това време това е министърът на строежите. В центъра на огромния мавзолей-музей Хитлер е трябвало да бъде положен след смъртта си в златен ковчег. Всичко било замислено, копирайки почитта към древните траки и египтяни. Гробницата е била в сърцето на комплекса. Предвиждало се той да включва още театър, площад за провеждане на паради, картинна галерия, библиотека и хотел.

Проект

Проектирането започва през 1939 г., а за самия комплекс-музей трябвало да отговоря директорът на Дрезденската картинна галерия Ханс Посе. След смъртта му през 1942 г. работата продължава експертът по живопис Херман Фос.

След щурма на Австрия са заграбени доста артефакти, които отишли по направление „пирамидата на Хитлер“. Крайната идея е била да се съберат шедьоври на изкуството от цяла Европа. Към датата на смъртта на Ханс Посе за Музея на фюрера вече са били подбрани около 1200 картини, намиращи се в различни хранилища, струващи милиарди.

Очакваната дата за завършване на проекта е 1950 г., но нищо от планираните градежи не вижда бял свят, след като нацистка Германия губи войната. Единствената част от сложния архитектурен план, който е построен, е мостът на нибелунгите, който все още съществува. Но къде отиват костите на нацисткия вожд, чудят се фенове на конспирацията. Мнозина дори вярват, че фюрерът се е измъкнал по живо, по здраво и е завършил старините си в Аржентина като треторазреден художник.

ЗАБРАВЕНАТА ИСТОРИЯ: Хитлер искал Македония да е част от България! (СНИМКИ)

Според книгата на историка Харалд Санднър "Хитлер. Пътеводител" той се е самоубил, а тленните му останки са препогребвани над 10 пъти.

Камериер

След като Хитлер и любимата му Ева Браун се самоубиват в 15:50, пръв ги открива личният им камериер Хайнц Линге, пише немското списание „Фокус“. След това идват криминал-директор Петер Хегл, хауптщурмфюрерът от СС Линдлоф и оберщурмфюрер Ханс Райзер.

Именно тримата изнасят телата им в градината на райхсканцеларията. Както се бил разпоредил самият Хитлер дни преди кончината си, ако се случело най-лошото, то телата на него и жена му е трябвало да бъдат залети с бензин и запалени, за да не се гаврят с тях съюзническите войски.

Твърди се, че нацистките Ромео и Жулиета са горели около два часа - от 16 до 18:20 ч. Около 18:30 овъглените, но не напълно тела са били поставени върху дъски и заровени на около 90 см дълбочина в една бомбена яма в близост до бункера.

Изгорели

На 4 май бойци от съветската 3 ударна армия виждат могилката и я разравят, мислейки, че там има злато. Вместо нацистко имане намират два изгорели до неузнаваемост трупа. Войниците обаче не са подозирали, че това са Адолф и Ева. Затова ги загръщат в одеяла и ги заравят на същото място. Но още на другия ден, 5 май, става ясно чии са тленните останки. И следва третото им препогребение.

Съветските войници Дерябин и Цибочкин под командата на командира на 79-ия батальон Иван Клименко отново изкопават телата, слагат ги в сандък от боеприпаси и ги пренасят в 496-а полева болница на Вилбергщрасе №110. Там скоро са докарани и труповете на министъра на пропагандата Йозеф Гьобелс, жена му Магда и шестте им деца. Всички в комплект са положени в двора на болницата и зарити на три метра дълбочина.

ЩЕ ВИ СЕ ИЗПРАВИ КОСАТА: Изплуваха нови смразяващи факти около Хитлер!

Според данни на британски военни на 22 май телата както на Хитлер, така и на останалите от антуража му отново са ексхумирани. Петото поред погребение се е състояло в близкото градче Фин, на 38 км от територията на съветския гарнизон.

На 3 юни 1945 г. следва шестата „церемония“. Специално от Москва да проследи съдбата на покойниците пристига генерал от НКВД Мешик. Под неговия надзор телата са изкопани и заровени в гора край град Ратен, намиращ се на 125 км от немската столица. За маскировка върху гроба са посадени елхи.

Дезинформация

На 9 юни победителите дават пресконференция насред Берлин. В нея маршал Жуков признава, че са били намерени няколко тела, но не може да се твърди със 100-процентова сигурност, че едното от тях е на Хитлер. Според изследователи обаче това е било целенасочено лъжливо твърдение. Руснаците се опасявали, че при явен гроб на Хитлер култът към него и пропагандираното превъзходство на арийската раса е можело да се разгори с нова сила в бъдещето. Имало обаче и нещо друго - който държал трупа на тиранина, той е бил истинският победител във войната. А това не се удало нито на янките, нито на британците.

НЕ СА САМИ: Загадъчни гласове контролират жертвите си!

След това още три пъти костите на видните нацисти са разравяни и крити на различни места. На 21 февруари 1946 г. за предпоследен път са погребани в гараж в двора на съветския гарнизон под 18-сантиметрова бетона плоча. Тук те остават в покой доста дълго, почти четвърт век, което си е рекорд.

Андропов

Но през 1970 г съветският гарнизон се изтегля от Магдебург, а казармите му предстои да бъдат предадени на властите на ГДР. Тогава шефът на КГБ Юрий Андропов разпорежда да се унищожат окончателно тленните останки на фюрера, Ева Браун и семейство Гьобелс.

ОТ ДРУГА ПЛАНЕТА: Папите крият тайните на извънземните!

В утрото на 5 април 1970 г., неделя, те са залети с бензин и окончателно стават на пепел. После тя е изсипана от трима войници в рекичката Еле, приток на Елба. Случайно или не, мостът, от който това се случва, носи името Свинският мост (Швайнебрюке).

Вълчата бърлога

Мистерията обаче се заплита, дали в чувалите, примесени със сгурия, е била прахта на Хитлер и Ева. Преди време бяха открити два разложени трупа във Вълчата бърлога в Полша. Тя е служила като главен щаб на Хитлер за Източния фронт между 1941-1944 г., когато Полша е окупирана от Германия.

Откритието предизвика интерес към самоличността на намерените, но по-нататъшното разследване се проваля поради състоянието на останките.