0

Д ори и най-добрите дългосрочни връзки в един момент губят своята искра.

Част от емоционалния прилив, с който свързваме новата връзка, е липсата на познания със секси полунепознат в леглото ни, чуденето дали ще бъдем заедно този уикенд, „какво ако“ и „той ли е Единственият" - все въпроси, които предизвикват и държат интереса ни постоянно. Има начини, с които можете да вдъхнете прилив на свежа енергия в дългосрочната си връзка.

Страст

На първа място винаги е добре да се вслушвате в либидото си.

Ако се вярва на филмите, добър брак е този, в който двойката е готова да разкъса дрехите си във всеки един момент. Това е фантастична версия на реалността. На практика в повечето случаи не е така. Вие и вашият партньор трябва да определите какво количество секс искате, а не реклама или културен натиск, съветват психолозите. Направете това, което прави вашата собствена връзка най-щастлива. Намалете напрежението и сексът, който правите, ще се почувства по-страстен.

Фитнес

Според статистика на канадски сексолози две трети от възрастните канадци са или с наднормено тегло, или със затлъстяване. Прекалено закръглените и отпуснати форми не са секси. Според друго проучване на сексолози в САЩ редовните тренировки могат да подобрят сексуалния ви живот, като ви карат да се чувствате по-енергични и привлекателни. Освен това редовната физическа активност може да повиши възбудата при жените и да намали вероятността от еректилна дисфункция при мъжете. Искате ли да освежите сексуалния си живот? Отидете във фитнеса.

Бягство

Уединение за двойки, бягство през уикенда. Планирани или не почивка за двойката, да останете само на ново място винаги внася свежест. Ако сте авантюристи - няколко откраднати минути в гаража ще свършат работа. Заведете децата при техните баби и дядовци тази вечер и просто го направете. Забравете вечерта за срещи, направете я нощ за секс. Този спонтанен подход според сексолозите може да „разтърси“ рутината и може да върне малко жар във връзката, която е била изпреварена от отговорности и ангажименти на възрастни.

Будоар

Ако интериорът в спалнята ви е остарял или мебелите ви са затрупани с купища стари списания, телевизор, бягаща пътека и/или елементите на домашен офис, има вероятност това да не е място, което крещи - „сексапил“. Ако искате да имате повече романтика, добре е да се погрижите за нея. Създайте място за това. Преместете домашния офис и бягащата пътека. Изхвърлете безпорядъка. Инвестирайте в комплект сатенено спално бельо и нежно осветление.

Ако нищо от предложените досега не помага, време е да помислите върху варианта добавяне на трети човек в сексуалните игри.

Говорете за това - комуникацията в такива моменти е много важна. Ако една двойка не може да говори помежду си за своите сексуални разочарования, липса на вълнение, фантазии, промяна не е възможна. Ако и двамата нямат нищо против, опитайте чак тогава. Трети човек между вас може да подейства или много освежаващо, или да ви изстуди завинаги.

*Василена Маринова