0

Д есетгодишната Айрин Моран от Южен Уелс една вечер си седяла пред прозореца в стаята и наблюдавала бурята, която бушувала отвън.

„Изведнъж се чу страшен трясък, а след това чухме писъка на Айрин – разказва бащата на момичето Марк Моран.- Тя дотича долу при нас по стълбите. Отначало си помислихме, че просто се е изплашила от гръмотевиците”.

Но Айрин не спирала да плаче и да се оплаква от болки вляво на плещите и на големия пръст на крака си. Родителите преценили, че трябва да я закарат за преглед в местната болница. И там се установило, че върху тялото й се е появила странна рисунка, напомняща на клонче на дърво. Според Айрин повече приличала на снежинка. Освен това имала червена точка върху пръста, който я наболявал. Лекарите били стъписани – по всичко личало, че мълнията е преминала през цялото й тяло, като при това тя е невредима.

При огледа представителите на пожарникарската спасителна служба установили следи по стъклопакета. Офицер с дълъг опит в спасяването отбелязал, че за 23 години не е виждал нищо подобно. Белезите по Айрин не съответствали на пораженията по прозореца.

Напрежение

Експертът по мълнии професор Мартин Уман твърди, че те извънредно рядко удрят през прозореца, но ако попаднат в човек, то напрежението е толкова високо, че те буквално ще пропълзят по кожата му. При това може да оставят рисунка, подобна на тази върху Айрин. Уман цитира случай от XIX век по време на страшна буря във Франция. Работникът Елсън се скрил с приятел от гръмотевиците в една хижа. Но постройката била поразена от мълния. Двамата останали живи, но на гърдите на Елсън се били отпечатали изображенията на клони от бора и тополата пред прозореца, а също така и контурите на джобния му часовник.

Уфолозите застъпват друга теория за клеймото върху Айрин. Според тях това е резултат не от сблъсъка с мълниите, а от общуване с извънземни цивилизации. Подобни примери през годините имало доста.

През 1990 г. в Краснодарския край имало цяла епидемия от такива „татуировки”. Един от потърпевшите твърдял, че е получил „украшението” след общуване с извънземни. Те били трима: мъж, жена и джудже. Поканили Петър да се качи с тях в огнено кълбо. „Контактьорът” отказал, но ги помолил да му оставят нещо за спомен. И тогава върху ръката му се появила рисунка със сърповидна форма.

12-годишният краснодарски ученик Саша А. се сдобил със странни, наподобяващи на йероглифи знаци рано сутрин. Те били на различни места – върху челото му, върху тялото, върху краката. „Йероглифите” не се задържали продължително време, започнали да избледняват един по един и накрая изчезнали. Явлението обаче междувременно било регистрирано от местните уфолози. Саша споделил, че няколко пъти е виждал някакво сивкаво прозрачно същество, което според него го е нашарило.

Освен в Краснодарския край масово „изрисуване” на хора през 1990 г. било отбелязано и в Тамбовска област, а също и в Латвия и Таджикистан.

Изгаряния

През юни 1990 г. от Рига постъпили няколко известия за странни изгаряния. И пострадалите, и лекарите били поразени от формата на яркочервените отпечатъци върху кожата. Те приличали на листа и клони. Рисунките били прецизно изпълнени и изглеждали като живи.

53-годишната Анна С. почувствала парене в областта на дясната лопатка. Предния ден била на плажа и решила, че е изгоряла от слънцето. Погледнала се в огледалото и видяла отпечатък във вид на листо на трилистник. Същото „листо”, отново на дясната лопатка, съзряла и Тамара Д. По стил рисунките били съвършено еднакви.

Тези и други случаи сложили началото на статистиката на необичайни физиологични въздействия върху хората, които отначало учените свързвали с радиационно въздействие, тъй като по време на трагедията през 1945 г. в Хирошима и Нагазаки, по думите на очевидци, подобни татуировки – във формата на клони и листа – получили редица жители в тези градове след ядрените взривове. Но ето че сред пациентите се появили и такива, чиито отпечатъци имали не растителна, а правилна геометрична форма. И радиологическата версия била разколебана. Междувременно се открили нови свидетелства за появата на странни следи по човешката кожа след появата на НЛО.

На 14 август 1982 г. жителката на Тамбов Антонина И. се усамотила край река. По някое време ръката я засърбяла. На това място се появило червено петно, което постепенно придобило форма на листо. Антонина погледнала нагоре и видяла бледорозов диск, от който излизали къси бели лъчи. Дискът намалявал и скоро изчезнал. До вечерта червенината от ръката й изчезнала, но белият контур на листото останал дълго след това. Чак през 1988 г. извънземната татуировка изчезнала и то наполовина. През изминалите години ръката на Антонина била като наелектризирана, а от пръстите й сякаш изскачали искри.

Пръстени

Виолетови пръстени с размер на монета от две копейки се появили през август 1990 г. върху плещите на Людмила Т. Жителката на малко селце в Черниговска област, Украйна, се сдобила с тези отпечатъци върху кожата си след три поредни срещи с аномални явления. Отначало забелязала четири странни точки върху бюфета си, после видяла през прозореца ярко кълбо с размери на футболна топка, която сякаш висяло над покрива на съседния дом. А след още няколко дни видяла на същото място аналогичен обект, но този път в него се различавало по-тъмно ядро.

На уфолозите е известен и случаят с Михаил Б. от град Кропоткин, Краснодарския край. Четири необичайни „татуировки” се появили на тялото му през октомври 1990 г., след като видял неидентифициран летящ обект. Всяка от рисунките била с дължина четири сантиметра. Те били разположени симетрично. Извънземният художник се бил постарал да са на равни разстояния една от друга.

Лъчите от огледалото

През 1997 г. тайнствените извънземни художници се проявили в Грузия. 12-годишната жителка на Тбилиси Татия Епердашвили танцувала пред огледало в цял ръст. Изведнъж забелязала сноп лъчи, които сякаш излизали от огледалото и танцували върху шията, гърдите и корема й. Таня решила, че така й се е сторило. Но в навечерието на Нова година изведнъж почувствала силни бодежи по цялото тяло, сякаш нещо я прогаря. Родителите й откликнали на нейните викове и видели върху шията й релефно изображение на кръст, върху гърдите й имало кръг с разпръскващи се от него лъчи, а върху корема й – сложна геометрична фигура от извити линии, които наподобявали на сол ключ, а също така кръгове, овали и осемъгълни звезди. Журналистите подходили с недоверие към информацията за странните татуировки на момичето, но си променили мнението, когато тя застанала пред фотообективите.