0

С идването на студените сезони идва и въпросът как да укрепим имунната си система.

Есента е сезонът на тестостерона. И мъжете, и жените имат тестостерон в своята система. Това е хормон, който служи за няколко цели. Един от тях е пряко свързан с нашите сексуални нагони. Колкото повече от него тече през вашата система, толкова повече секс искате да правите.

Шал

Някои изследвания, проведени в Полша, разкриха, че мъжете са склонни да намират телата на жените за по-привлекателни през есенния и зимния сезон. Основната причина е, че тъй като са облечени в дебелите пуловери и шалове, това предизвиква любопитството им какво се случва отдолу. Така че ако изглежда, че повече мъже ви зяпат в мола или има увеличение на личните съобщения, плъзгащи се в социалните ви мрежи през по-студените сезони, това може да е причината.

Грип

Вашата имунна система има тенденция да се укрепва чрез полов акт. Има толкова много ползи от правенето на секс. Намалява стреса, гори калории, поддържа сърцето ви здраво, облекчава болката. Това ви прави по-гъвкави. Понижава кръвното ви налягане, укрепва тазовото дъно, има способността да укрепва имунната ви система. По това време на годината, когато настинките и гриповете са в изобилие, сексът може да помогне да ги държите на разстояние. И тъй като, колкото повече секс правите, толкова по-добро ще бъде здравето ви, защо не използвате есента и зимата, за да оправите и поддържате тялото си правилно?

Дъжд

Науката казва, че есента е най-доброто време за секс. Това отчасти се дължи на целия студ, тъмнина, вятър и дъжд. Именно те ви карат да искате да останете вкъщи пред камината с чаша топъл чай или в прегръдките на любимия ви човек. Въпреки че такова време може да предизвика чувство на меланхолия и дори сезонна депресия, то също така ни кара да искаме да се сближим и да се гушкаме повече от всяко друго време на годината. Има повече дъжд. Той ни прави по-възбудени и събужда романтиката в нас.

Лъжица

Ако е необичайно студено за есента, но сте твърде развълнувани, за да пропуснете секса, заемете позата на лъжица. Легнете на една страна и накарайте партньора си да легне зад вас. Издърпайте завивките нагоре и се настанете удобно, преди да започнете да правите секс отзад. Класическата лъжица е страхотна зимна поза за секс поради редица причини, но най-очевидната е близостта й до гушкане. Кой не иска да бъде гушкан, когато навън е студено? 

По-лесно е да забременеете

Ако искате да имате лятно бебе, сега е моментът да се заемете с този малък чудотворен проект. Причината за това е, че броят на сперматозоидите всъщност е най-нисък от август до октомври, защото телата на мъжете се възстановяват от всички летни жеги, които трябваше да издържат. Но когато времето се охлади, техните плувци отново са в пълна сила. По-високо от всякога всъщност. Така че, когато става въпрос за зачеване, започването около Хелоуин определено е добра идея.

*Автор: Лина Димитрова