0

Ж ълто, оранжево, червено - есенната палитра отново завладява хитовите колекции, отличаващи се с елегантна и стилна визия. През септември най-голям интерес провокират връхните дрехи като жилетки, сака и блейзъри. За разлика от миналия сезон, когато връх на подиума бяха комбинациите с ярки елементи и груби декорации, през 2023/2024 дизайнерите залагат на изчистени линии, без особен блясък.

Гама

Слънчевите нюанси са най-предпочитани, от една страна, заради това, че провокират внимание, от друга, заради доброто настроение, което носят. Жълтият цвят, който ще бъде най-разпространен по витрините, не е подходящ за всеки. Нашият съвет е да го съчетаете поне една идея с този на кожата си. Ако сте прекалено слаби или другата крайност - с наднормено тегло, то заложете на по-широки и неочертаващи форми. По този начин ще прикриете несъвършенствата в областта на талията и ръцете. Дължината и широчината на яката е по ваш вкус и предпочитания, повечето са масивни. Добре познатите попски също са на мода. Те се съчетават със сака, обикновено с по-къса дължина.

Ако идеята за толкова много пъстрота във външния ви вид не ви допада, то изберете модел с подобни линии, но в търсен цвят. По-студеното време винаги е причина да се обърнете към класиката на черното, колкото и изтъркана да е. Може да заложите още на масленозелено, тъмносиньо или графитено сиво - всички те са подходящи за офис и делови срещи. За улицата и ежедневието фаворит остават якетата от деним. През последната петилетка те са търсени, не само заради дизайна, но заради комфорта и удобството, което създават. Ако средствата ви не позволяват яке, което е модна находка, то притежанието на дънкова риза ще ви свърши чудесна работа. Добрата новина е, че може да творите върху старите дрехи - да ги накъсате, да боядисате части от тях със специална боя или небрежно да ги напръскате. Разбира се, майсторите с конеца и иглата могат да прикрепят по-арт копчета, които да бъдат единствен акцент в цялостния аутфит.

Плюс

Ако по-хладните температури не ви притесняват - жилетките са най-правилният избор. Те позволяват наличието на каре или райе, моделите са толкова много и различни, че се считат за страхотно допълнение към официалната визия, елегантната и дори спортната. Най-големият им плюс е, че за тях няма възраст. Предлагат се в различни цветови комбинации като черно и бяло, бяло и цветовете - синьо, жълто, зелено, както и пастелните преливки на розово и кафяво.

За финал - каквато и връхна дреха да изберете през студените дни, това, което ще допринесе истински за вида ви, е доза самочувствие и широка усмивка. Не забравяйте аксесоарите, може да заложите на лента, диадема или шапка.

Подгответе се за зимата

Дамите, които през студените месеци пазаруват за лятото, и обратно - през топлите сезони за зимата, прекрасно инвестират парите си в качество и визия. Разбира се, не всеки е подготвен за този скок, а любителките на модата често се страхуват, че ще бъдат демоде. Въпреки това сега е последният шанс да се сдобиете с палта на по-изгодна цена. Безспорен №1 са моделите с дължина до глезена. И красиви, и търсени, и удобни, те са най-добрият избор за декемврийските температури. За разлика от есенната гама тук по-разпространени са мрачните нюанси. Това може да бъде леко контрирано с избора на рокля, панталон и пуловер. Както и кубинки в по-светъл цвят, съчетани с чанта.