0

О стават броени дни до Коледа! Приготовленията за едни от най-чаканите дни в календара вълнуват малки и големи - всички те ще имат възможността през тазгодишния празник не просто да украсят дома си, а да го превърнат в различна версия на приказната Лапландия. Фаворит в декора са светлите нюанси, целящи красива, но и стилна визия. Декемврийският дух ще продължи да се поддържа от акцентите в яркочервено, подчертано от така познатите златисти елементи. За да сте №1, комбинирайте стар и нов тренд - предизвикателството ще провокира въображението ви, а резултатът гарантирано ще ви удовлетвори.

Стъпки

Без значение дали разполагате с огромна площ или малка квадратура, първата стая, върху която трябва да насочите вниманието си е всекидневната, т.нар. хол или обединените кухня и трапезария, познати от новото строителство. Целта е да проявите доза дързост. Имайте предвид, че именно там ще посрещате близките, познатите и приятелите, които традиционно ви посещават по време на светлите празници. Нашият съвет е да разположите елхата в центъра на стаята, ако разполагате с достатъчно пространство, или да я оставите в един от ъглите, така че да се забелязва от всички страни на помещението. В никакъв случай не я прибирайте плътно до стената, от една страна, защото декорът няма да изглежда добре и ще наклони празничното дърво и, от друга, защото липсата на въздух ще изкриви линията на иначе семплия и изчистен дизайн. След позиционирането стартирайте с поставянето на лампичките, добре е да заложите на изцяло бели или жълти светлини.

Класиката на няколко ярки цвята не остарява, но различната украса определено ще се хареса на посетителите, повечето от които залагат стопроцентово на популярните украси. Наредете играчките, добре е цветът им да е съобразен с интериора. Ако целите контраст, то съобразете и останалите елементи като фигури, възглавници и пр. Гирляндите бележат своето голямо завръщане - край на тънките връзки с лек изкуствен сняг или минимъниста. Идеята за по-голям обем се вписва в цялостната картинка, загатвайки за личния вкус на домакините.

Направи си сам

Наредете празничните сувенири на видими места. Ако имате рафтове или огледала, украсете ги. Малките фигури не са добра идея за пода, особено ако имате малки деца или домашен любимец, куклите на Дядо Коледа и Снежанка вършат чудесна работа, единственото условие е да съобразите техния размер и този на елхата. Декорирайте с панделки, шишарки и сушени плодове. Част от украшенията може да изработите напълно сами. Ще са ви необходими лепило, силикон, ножица, хартия, линия, мъниста или брокат... Важно е да използвате свободното пространство, не правете строг кът за Коледа - това прави дома на места пуст. Много хора използват прозорците си. Не пръскайте спрей, модата отмина. Залепете съвсем фино лека украса като тематичните звезди или шейни. 

Коледа няма как да се размине без познатите аромати на сушени плодове или канела. Използвайте ароматни свещи вместо обикновени ароматизатори. Пламъчето, макар и малко, ще създаде чувство за уют и топлина, или иначе казано - всичко, което описва Рождество Христово.