0

 

Голямата народна певица Славка Калчева ще разказва как се е качила на камила в Египет преди броени дни на партито за рождения си ден днес, разкри тя пред „Телеграф“.

Изпълнителката на емблематичния хит „Бяла роза“ е резервирала заведението на зет си Ивайло в Ямбол, където ще празнува с децата си и най-близките приятели. „Поръчах шоколадова торта с бели и кафяви рози, в последно време ми е много любима“, издаде звездата.

Плаж

В края на ноември тя се върна от екскурзия в Египет и сега това е основна тема в разговорите с приятели. „Бях на пирамидите, в долината на царете, в градовете Луксор и Карнак. Бяха ни организирали и нощна разходка по Нил, но бяхме много изморени от пътя и я пропуснахме. Два дни ходихме на плаж на Червено море – подобрих си тена от лятото. Във водата почти никой не влиза да се къпе, тъй като е много солена, но пък е чисто. Другото е, че на 100 метра навътре дълбочината е до колене и се вижда дъното“, разказва Славка.

Атракция

Една от най-големите атракции е била разходка на камила. „Още щом се качих, исках да сляза, но си казах, че няма, все пак затова съм дошла. Седлото е много нависоко и няма нещо здраво, за което да се хванеш. Поведоха кервана за около 100 метра и се върнахме на пирамидите. Не посмях да вляза в Хеопсовата пирамида. Гидът ни предупреди, че има много хора вътре и няма въздух, половината разстояние трябва да вървиш превит и няма връщане назад - излиза се само от другата страна. Но пък приятелите ми доктори и техните внуци влязоха“, добави Калчева.

Венеция

Певицата е била впечатлена и от гостуването в Ел Гуна. „Това е град-държава, уникално място, където се провеждат световни кинонагради. Наричат го египетската Венеция. Милиардер е купил пустото място и го е превърнал в оазис. Поканил е хора от цял свят да заживеят там, 18 хиляди са жителите. От морето взима вода за каналите, разходиха ни с лодка“, разказва Славка Калчева. В Кайро са нощували в 5-звезден хотел, а за роднините си е взела по един шал и сувенири. „Още в самото начало екскурзоводът ме разпозна и ми подари една бяла забрадка, както и една торба със сувенири. Освен това си купих страхотен чай – оригинално каркаде“, допълни тя.

Събира рок оркестър за клип

Славка Калчева се похвали, че вече е записала новата си авторска песен „Бели ангели“, която е в стил етно рок и отлежава вече две години заради пандемията. Аранжиментът е на Спас Лазаров, а записът е осъществен в студиото на „Пайнер“ в Димитровград. „Направихме две версии – едната е с акордеон, а другата с живи китари и барабани. Ленко Драганов я смеси, той покани и записа изпълненията на Венко от „Ку-ку бенд“ и Ангел Демирев. Много исках за рождения ден да направим и клип, но не успяхме. Може пък за Коледа да е. Издателят инж. Митко Димитров предложи да събера рок оркестър за видеото“, сподели певицата.

Мис Бони й подари гювече

Освен ненадмината виртуозна вокалистка на тракийската народна музика Славка Калчева е и отлична кулинарка. Докато разказваше за екскурзията в Египет пред „Телеграф“, тя сложи във фурната да пече тиквеник, след като вече е бил готов печеният джолан от домашно прасе в кисело зеле. „Приготвих го в гювечето, което ми подари известният гримьор Мис Бони. Бяхме на снимки на морето, за екипа бях приготвила баници и други неща за хапване. И докато снимахме клипа, се е счупил капакът на моето гювече. Тогава Бони реши да ми подари ново, за да има в какво да занеса следващия път“, разказа звездата. След рождения й ден я чакат още две партита – на 3 декември рожден ден празнува зет й Ивайло, а той прави тържествата мащабни като сватби, а на 5 декември с внучката й Слава, кръстена на нея, ще честват именните си дни. „Тежки тържества се очертават“, обобщава певицата. На Коледа – 25 декември, ще пее във Велинград, а на Нова година – във Варна.