0

Т олкова много сладост има в червените пълнени чушки с булгур и гъби! - възкликват от matekitchen.com.

Лесна рецепта, икономична и наистина наситена с много и различна сладост заради подбора на съставки. Задължително червени, а не зелени чушки. Зелените нагарчат по един специфичен начин и ще развалят ястието. Червените, от друга страна, се запичат и ухаят така примамливо.

Архив

Две глави лук, но дори и да сложите повече, няма да съжалявате. Щом се карамелизира, той също става чудно сладък. Морковите, които носят цвят и още вкус. Червен пипер, гъбите, булгурът… Всичко сладни. Балансът идва от черния пипер и чубрицата, които придават острота и пикантност.

Имат вкус на нашенско, на домашно, на кухнята на баба. Можете да си направите пълнени чушки с булгур и гъби и със сушени чушки. За постите, за Бъдни вечер, а и не само. Прияде ли ви се нещо постничко, ето ви лесно и вкусно решение. Със сушени чушки ще се сготви дори още по-бързо, за около час.

Дали да ги поднесете като предястие или като основно, решавате вие. Киселото мляко им подхожда много и ако ги предложите без него, може би ще ви се сторят по-сухи. Опитайте и вижте кой вариант ви харесва повече.

Чушки с булгур и гъби

Продукти:

8 червени чушки

400 г булгур

300 г гъби

2 глави лук

2 моркова

3 скилидки чесън

80 мл олио

3 с.л. доматено пюре

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. сух магданоз

1 ч.л. чубрица

2 ч.ч. зеленчуков бульон

сол на вкус

черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте мазнината в тенджера, задушете морковите и накълцания чесън за няколко минути. Прибавете лука и щом омекне, сложете и нарязаните на дребно гъби. Гответе всичко 4-5 минути и сложете измития и отцеден булгур. Разбъркайте добре.

Овкусете с доматеното пюре, чубрицата, сушения магданоз, червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте много добре и прибавете 400 мл гореща вода. Оставете да къкри, докато булгурът поеме цялата течност.

През това време почистете чушките от дръжките и семките и ги надупчете леко с нож или вилица. Напълнете чушките с плънката, подредете ги в подходяща тава, налейте още 400 мл вряла вода и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 35-40 минути. В средата на печенето може да обърнете чушките.