0

Н яма значение дали ще ги наречем топли сандвичи или принцеси, това са сред любимите закуски, които с удоволствие хапваме не само за закуска. Всеки има поне един несполучлив опит да направи принцеси с кайма. Резултатът при всички е еднакъв – сгърчена филия с нещо като кюфте в средата. Затова решихме да ви покажем правилната рецепта, обясняват от matekitchen.com. Тайната, ако изобщо може да се говори за тайна, е в добавките към каймата. Трябва й нещо, което да я отпусне и тя да се разлее, условно казано, върху филията, а не да се събира в средата.

С кайма и кашкавал

Продукти:

250 г кайма
80 г кашкавал
1 яйце
50 г масло
8 филии хляб
черен пипер на вкус
кимион на вкус
чубрица на вкус

Приготвяне:

В широка чиния сложете каймата, яйцето и подправките и настържете кашкавала. Смесете всичко много добре с помощта на вилица. В чиния налейте малко вода и бързо потопете корите на филийките хляб. Наредете ги в тава, покрита с хартия за печене, или върху лист хартия за печене директно върху решетката на фурната. Разпределете върху филийките по малко от маслото и намажете с овкусената кайма. Печете принцесите в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато се зачервят отгоре.

С шунка и кашкавал

Продукти:

200 г шунка или варено-пушен врат (филе)
200 г кашкавал
6 филии хляб
30 г масло
1 домат

Приготвяне:

Намажете филиите с масло. Върху всяка от тях сложете парче шунка, а отгоре нарязан на филийки или настърган кашкавал. Сложете лист хартия за печене върху решетката на фурната и наредете директно върху нея принцесите. Запечете ги в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато кашкавалът се зачерви. Поднесете топлите принцеси с шунка и кашкавал с пресен домат и маруля.

С кюфте и кебапче

Продукти:

2 кюфтета
2 кебапчета
5 филии хляб
150 г кашкавал
100 г пушено сирене

Приготвяне:

Нарежете кебапчетата и кюфтетата на тънки филийки. Разпределете ги върху филиите хляб и покрийте отгоре с настърган кашкавал. Подредете сандвичите в тава, покрита с хартия за печене. Нарежете пушеното сирене на парченца и сложете от тях върху кашкавала. Запечете сандвичите с кюфте и кебапче в загрята на 200 градуса фурна, докато кашкавалът и сиренето се разтопят и придобият приятен златист загар.