0

П ица с наденица (люта или не) е класика, съчетаваща хрупкава основа с богат доматен сос и разтопено сирене. Рецептата е въплъщение на италианския минимализъм, който допуска до три продукта върху пицата – колбас, пресни гъби и кашкавал.

Идеална е и за възрастни, и за ученици. Става и за първи тийнейджърски опити в кухнята, обясняват от matekitchen.com.

Пица с наденица, гъби и кашкавал

Продукти:

550 г тесто за пица

250 г доматен сос

200 г кашкавал

2 парчета наденица

5 гъби

50 г крема сирене

50 г майонеза

Приготвяне:

Разстелете тестото в подходяща по големина кръгла или правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Разбъркайте майонезата и крема сиренето много добре и намажете тестото. Отгоре разпределете доматения сос за пица.

Нарежете наденицата на кръгчета и ги разпределете върху тестото. Подредете и гъбите и покрийте с настърган кашкавал. Печете пицата в предварително загрята фурна на 200 градуса до златист загар.