П ица с наденица (люта или не) е класика, съчетаваща хрупкава основа с богат доматен сос и разтопено сирене. Рецептата е въплъщение на италианския минимализъм, който допуска до три продукта върху пицата – колбас, пресни гъби и кашкавал.
Идеална е и за възрастни, и за ученици. Става и за първи тийнейджърски опити в кухнята, обясняват от matekitchen.com.
Пица с наденица, гъби и кашкавал
Продукти:
550 г тесто за пица
250 г доматен сос
200 г кашкавал
2 парчета наденица
5 гъби
50 г крема сирене
50 г майонеза
Приготвяне:
Разстелете тестото в подходяща по големина кръгла или правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Разбъркайте майонезата и крема сиренето много добре и намажете тестото. Отгоре разпределете доматения сос за пица.
Нарежете наденицата на кръгчета и ги разпределете върху тестото. Подредете и гъбите и покрийте с настърган кашкавал. Печете пицата в предварително загрята фурна на 200 градуса до златист загар.