0

П ролетта е тук, а много от нас се питат кои са камъните, които ще ни донесат повече енергия, успех, любов и просперитет през този сезон.

Ето няколко варианта на камъни, които според астролозите засилват положителните ни енергии и са особено подходящи през тази пролет. Смята се, че могат свободно да се носят от всички зодии под формата на бижута и различни красиви украшения за дома и колата.

Червен яспис

Червеният яспис се смята за един от най-подходящите кристали при преход от един период в друг. Той ни снабдява с положителна енергия и достатъчно сила, за да преминем и да се адаптираме по-бързо. Премахва умората от тялото ни, както и, интересен факт, засилва либидото и смелостта ни не само в отношенията с другите, но и в живота като цяло. Чрез този кристал ставаме по-самоуверени и смело се изправяме пред препятствията от съдбата. Спомага ни по-лесно да се откъснем от миналото и да преминем в новия етап от живота си.

Халцедон

За този красив камък се казва, че осигурява много специален вид енергия, която ни помага да балансираме емоциите си в стресови ситуации. Смята се, че халцедонът ни зарежда с енергия, като същевременно намалява стреса и безпокойството, помагайки ни да бъдем уверени, когато пред нас е ново начало. А пролетта по традиция се приема за едно от най-очакваните нови начала през годината, наред с рождените дни и Нова година.

Кехлибар

Кехлибарът представлява вкаменена дървесна смола, която обаче има силни вибрации и може да ни помогне със стабилното започване на нов етап от живота ни. Нюансите му са топли и слънчеви, каквато е и енергията му – освобождава чакрата на слънчевия сплит, премахва негативизма от нас и ни зарежда с късмет за новите начинания.

Оникс

Ониксът е изключително мощен камък, който символизира сила и защита. Той изгражда защитна стена срещу енергийните вампири и лошите енергии, които ни изпращат другите. Балансира енергийното ни поле и спомага при борбата с вредните навици например, дава ни сила да подобрим и усъвършенстваме себе си. Благодарение на него имаме енергията да се изправим срещу трудностите, да загърбим миналото и зоната си на комфорт и да се впуснем в ново приключение. Подходящ е за пролетното равноденствие, защото символизира новото начало, прераждането.

Дюмортиерит

За някои, и по-точно за абитуриентите и студентите, пролетта е свързана с емоции, но и с учене. Предстоят кандидатстудентски изпити и летни сесии. Подходящ за тази група е камъкът дюмортиерит. Той улеснява запаметяването на нова информация и нови знания. Благоприятен е и за изкореняване на вредни навици, каквито лесно се придобиват в условия на пандемия – прекаляване с храна, алкохол, цигари и…търкаляне на дивана.

Малахит

Малахитът е мощен камък със зелен цвят, който е известен именно с прераждането, промяната, обновяването, трансформацията. Обагрен в зелено, той символизира израстването ни, новото начало, което поемаме и изобилието, което ни очаква. Малахитът, подобно на червения яспис, също ни помага по-лесно да се откъснем от миналото. Той е подходящ за хора, които са вечно раздвоени, съмняват се и се страхуват да направят крачка напред.

Оранжев калцит

Ако се чувствате потънали в негативни мисли, не виждате път пред себе си, оранжевият калцит е вашият камък за посрещането на новия сезон. Смята се, че този камък помага през нас да „тече“ положителна енергия, че действа пречистващо на аурата ни. Подпомага доброто настроение и преминаването през труден период.