0

С лавко Матанович и Ананда Роши са хървати и майстори в областта на енергийните практики.

Преди да се захване с призванието си, Славко Матанович е любящ съпруг и баща, който с течение на годините става един от най-влиятелните бизнесмени в родината си. Но един ден се събужда с висок пулс, болки в главата и сърдечната област. Правят му редица изследвания и става ясно, че трябва да намали темпото и да почива. Отказвайки терапията на лекарите, състоянието му се влошава. Но така случайно или не се запознава с енергиен лечител, който се оказва декан в единствения университет в света по интегративна медицина.

Славко се озовава пред човек, на когото няма доверие, особено когато му предлага да го лекува с биоенерготерапия. След като се чувства отслабнал, объркан и без избор, той избира да опита 3-те сеанса, които са му предложени.

Двадесет дни след терапията, точно както му казват, започва да чувства прилив на енергия. Тогава твърдо решава да започне да учи и изследва как точно работи тази духовна практика, с каква енергия работи и как всеки един човек би могъл да се научи да лекува чрез биоенерготерапия, помагайки на себе си и на другите.

Така постепенно Славко Матанович учи и практикува лечение по биоенерготерапия. С днешна дата той се нарежда до едни от най-добрите лечители в света. Работи в тази област повече от 15 години.

Въпроси

На въпроса какво е биоенергия Матанович отговаря: „Това е жизнената енергия, от която са създадени всички живи същества на Земята. Тя е в основата на всяка земна форма на живот. Тя е ключът към живота и здравето. Когато имате изобилие от тази енергия, вие се чувствате здрави и добре. Когато житейските проблеми - стрес, травми и болести, ви отнемат тази енергия - тогава се появяват енергийни блокажи, като енергията се оказва недостатъчна да поддържа жизненоважни органи и системи“.

Казва, че с биоенергия е възможно да се изцеляват всички форми на живот - хора, животни, растения. Твърдо е убеден, че биоенергията може да възстанови хората от всякакви физически, ментални и емоционални заболявания. Смята тази терапия за уникален, безопасен и ефективен изцеляващ метод, който може да помогне на тялото да възвърне здравето и жизнеността си. Въз основа на квантовата физика научно може да се каже, че тялото всъщност се състои от енергия. Тогава биоенергийното изцеление е научно обоснована форма на терапия, която се придържа към физиката на енергийното поле на тялото.

Славко обича да казва, че няма неизлечими болести. Убеден е, че дали си болен от рак, от настинка от грип, абсолютно цялото ти тялото приема тези вибрации (енергия) по един и същи начин, затова биоенерготерапията може да премахне тези негативни програми, всички тези негативни вибрации от външни хора и явления или ситуации и по този начин да се възвърне в начална фаза, когато организмът е бил здрав. Още когато сме били бебета.

Пирамиди

На едно от леченията му, провеждащи се на обгърнатите в мистерии Босненски пирамиди, животът го среща с една необикновена жена, лекуваща по същия метод, но работеща със седем ключа на светлината. Тази жена е Ананда Роши.

Ананда е смятана за велик учител, истински пазител на тайните на света, човек, който вижда бъдещето. Казва, че никога не спи, винаги медитира и знае какво точно ще се случи още от ранна детска възраст. Тя е любяща майка на три прекрасни дъщери. Започва своята кариера в търсене на истината за самата себе си. Дарбите й са свързани с енергиите. Тя се опитва да отговори на въпросите как може тялото да бъде излекувано чрез биоенерготерапия, откъде идва тази жива сила, защо тя е избраницата.

И в търсене на тази истина посещава места като Египет, Индия, Бали, Америка, Бразилия... Но по-голямата част от времето си прекарва в Индия - повече от 30 години. Прекарва голяма част от живота си в мълчание и изучаване на древни тибетски техники за медитация, успокояване на духа и всички видове лечителски дарби и способности. Така става едва третият жив човек в света, който владее изкуството на т.нар. спиритуална хирургия.

Смята, че ако е дошъл момент, в който се търсят отговори на различни въпроси, свързани с емоциите, като гняв, обида, лошо настроение, недоверие и т.н., то това води до чувства на умора, самота, изоставеност, страдание. Казва: „И всичко това изведнъж преминава във физически заболявания, значи трябва да се вслушате какво иска да ви каже душата ви. Когато се усамотите и успокоите, ще намерите отговорите. Ние винаги знаем отговорите, а те се крият в нашата душа, стига да можем да я чуем. Трябва да се научим да слушаме душата и сърцето си. Ако правим неща, които не ни носят радост, а само негатив, значи вървим в грешната посока. Значи клетките ни не отговарят. Значи, че съвсем скоро всички тези негативни емоции ще излязат на повърхността. Удовлетворени ли сте от това, което правите, от начина, по който живеете, от хората, които ви заобикалят, или искате да научите нещо повече? Искате да знаете как да се справите, как да се предпазвате“.

Късмет

На въпроса: „Ние тук, в България, вярваме, че не в лошия късмет, не са грешните ни решения, а в една по-велика сила, наричаща се магия, така може би ни е по-лесно, защото прехвърляме вината от собствените си постъпки в миналото на трето лице. Защо?“ Ананда отговаря: „Защото винаги е по-лесно и по-удобно друг да е виновен, а ако няма кого да набедим, защо да не набедим някаква сила, нещо, което е несъществуващо в нашия материален свят?! Удобно и лесно е“.

Според Ананда Роши в България хората вярват толкова много на чуждото влияние и на магии просто защото нашата държава още от древността е подчинена на азиатско въздействие и масата от хората в света, които вярват на такъв тип влияния, са българи, турци, индийци, роми... Такъв ни е манталитетът още от древни времена. Всички те вярват, че чрез определена практика могат да въздействат негативно на определен човек и да променят съдбата му. А съдбата вече е предначертана.

Според Матанович и Роши има черна реалност и една бяла реалност - тоест дуалност. Всички ние живеем между негативна енергия и бяла енергия. А коя енергия – вибрация, ще изберем, зависи от самите нас, тоест нашата нагласа определя дали ще се издигнем на вибрационна честота, която трепти високо позитивно или самите ние ще свалим нашата вибрация ниско, когато бъдем под влияние на негативизъм или завист от приятели и среда, от обществото. Колкото повече сме под влияние на негативни емоции, толкова повече влизаме във връзка с низшия свят. Толкова повече ставаме зависими от чувства като завист, мъст, ревност...

Мнозина смятат, че чужди хора могат да въздействат до такава степен на нашия живот, че да променят нашата съдба, нашето мислене или да ни влияят по негативен начин, да свалят нашите вибрации така, че ние да започнем да вярваме как магии съществуват, тъй като това сваля нашата вибрационна честота. Веднъж свалена ли е, ние привличаме този гняв, завист, овладени сме в капана на страха и така нашето етерно тяло започва да боледува.

Древните българи са показали как да се пазим от зли сили

- Ананда, как боледуваме?

- Всички ние се разболяваме от негативни мисли, от негативни преживявания и от негативни хора - тоест този негатив сваля нашите вибрации и оттам се разболява нашето етерно тяло, започват да се проявяват болести на физическо ниво. Има много начини, по които ние можем да се опазим чисти и можем да запазим своята енергия. Има няколко начина чрез биоенерготерапевт, който помага да изчистим енергийното си тяло и връща тялото ни в „първоначалните здрави настройки“ на клетъчно ниво. Периодът е 21 дена.

Истината е, че когато вече са се появили на физическо ниво болести, ние съзнателно или не сме започнали да излъчваме вибрации ниско. Започнали сме да изпитваме негативни емоции и да, факт е, че точно тогава се разболяваме, защото всеки един орган съответства на определена емоция.

Проверката е лесна и ясна за всички. Ако запалим тамян и той гори с тъмен пламък, спим на яйце и то е сварено – това не значи, че имаме магия, а означава, че духовното ни тяло, аурата боледува.

- Как да премахнем тези негативни енергии?

- Аз ги наричам чувства. Най-лесната практика е, когато смятаме, че сме засегнати от такъв тип енергия, можем да си представим как визуализираме лилав пламък (лилавото е 8 - лечителската енергия), който поставяме на третото си око. И този огън се разпростира в нашето тяло. Започва да гори и пречиства цялото ни тяло, като визуализираме как гори и преминава и “изчиства” цялото ни тяло от главата до пръстите на краката, как преминава тази лилава светлина през цялото ни тяло.

Другият вид защита, който сами можем да си приложим, е да използваме древния метод на прабългарите. Шевиците. Шарка по дрехите на древните българи не е просто шарка, бродерия. Това са свещени знаци, които са извезани още от едно време. Йероглифи, които пречистват и предпазват. Ние ги наричаме народни носии, но едва ли влагаме умисъл колко важни са те. Винаги са изрисувани с определени шевици отпред на гърдите, както и по лактите на ръцете, отзад на тила на врата. Едно време прабългарите са ги рисували и са ги поставяли на тези енергийни центрове като знаци, с които да блокират и отблъскват негативната енергия. Така тя блокира тези зони, за да не може да попадне в нашето тяло енергийно чуждо влияние. Това не е народна носия, това е ризница протектор.

- Защо са бели?

- Защото бялото отхвърля негативната енергия като огледало, а черните дрехи попиват емоцията на всички около нас. Пак помислете, когато носите черни дрехи - аз лично никога не съм ги обичала.

Прави бижу от плазма и злато

Ананда Роши изобретява бижу, което се нарича Омния. То е направено от плазма и злато, в определени честоти и знаци, които отблъскват всички негативни влияния, пречистват енергийното пространство, стопират вредните лъчения от wi-fi, телефони и цялата негативна енергия, като се възстановява правилната здрава вибрация на клетките, така тялото ни е защитено от външни влияния.

Веднъж достигнали тези “негативни и вредни“ влияния до вашето физическо тяло, могат да бъдат върнати във фабрични настройки с помощта на биоенерготерапията, изворното изцеление и спиритуалната хирургия. „Повярвайте, в този динамичен свят няма нищо невъзможно“, заключава Ананда Роши.

*Венета Харизанова