0

П реди дни (на 27 август) планетата, даваща енергията за реализацията на всеки човешки план - строеж, ремонт, бизнес, сватба или някаква друга инициатива - премина в знака Везни. Там огнената планета ще гостува до 12 октомври и ще внесе в обществото ни повече хармония, такт, разбирателство, търсене на баланс и красота. Това ще подтикне хората да не натискат толкова педала на газта, да помагат повече на нуждаещите се. Въобще християнските ценности ще получат зелена светлина за реализация. Хората, искащи от доста време да вдигнат сватба, ще получат най-сетне кураж. За това рамо ще даде и планетата на любовта Венера, която на 4 септември от ретроградна позиция минава в директна. В световен план периодът е благодатен за предлагане на примирия, спиране на военни действия.

Богът на войната

Според астролога Венета Матева преминаването на Марс в знака Везни е знаменателно и ще се отрази на живота на мнозина. Защото Марс (носещ името на бога на войната) дава сила и воля на хората. „Той е този, който ни дава силите, избира целите и ни зарежда с жизнена сила да преследваме, борим, сбъдваме и реализираме цели, планове и мечти“, анализира звездните знаци топастроложката. Доскоро в знака Дева планетата ни правеше по-дребнави и търсещи перфекционизъм в детайла, сега ситуацията обаче се променя. Според Матева периодът не е време за агресия, адреналин, а за диалог, грижа, топлина и подкрепа. Търсене на баланс с решения, максимално добри за всички страни.

Разходка

Според нейната прогноза разходката на огнения младеж във Везни ще донесе енергия, реализация и успех на родените в първа и втора декада Близнаци, Лъвове, Везни, Стрелци и Водолеи. Те ще могат да заложат развитие на важни професионални планове през втората половина на месеца. На другия полюс ще са Овни, Раци и Козирози (най-осезаемо, родените в първа и втора декада). Те ще изпитват липса на заряд и ще възприемат света в минорни краски. “Тях съветвам за повече почивка, любими занимания и срещи с позитивни хора”, коментира Матева.

Аномалия

Междувременно учените от НАСА откриха, че Марс е започнала да се върти по-бързо около оста си. Засега астрофизиците нямат обяснение. Информацията за аномалията постъпва от двата роувъра на янките горе. Предполага се, че явлението може да се държи на слънцето или от гравитация от някакъв тайнствен обект, засега невидим за нас. Има теория и че натрупалият се лед по марсианските полюси се отразява на въртенето.