0

А стрологично март е месец на сътресения и изразено действие на най-разнопосочни сили. На 25 март имаме лунно затъмнение във Везни. То няма да може да се наблюдава от територията на България, но това не пречи да влияе на съдбините, уверени са астролозите у нас и по света. Има и скупчване на планети в Риби и Овен. Това е знаменателно и от друга гледна точка, защото Овен и Риби в астрологията са начало и край, те определят паралела между действието и дълбокото разбиране.

Ето кой според астролози би трябвало да бъде най-успешният ден през март за всяка една зодия. Любопитно е, че всички дни се подреждат след 10 март, неделя, когато имаме преминаване на Меркурий в Овен, новолуние в Риби. А същият този Меркурий (който е в Овен) образува секстил с Плутон (който е във Водолей). На 20 март Слънцето навлиза в Овен. През март няма ретроградни планети, всички се движат директно, но още в началото на април Меркурий тръгва наопаки.

Овен

Най-успешен ден за Овен е 20 март, сряда, когато Слънцето навлиза във владенията на този знак. Меркурий и Слънцето освещават дома на самоиндикацията на Овен, а събирането на планети в Риби помага на рогатия знак да се свърже с вътрешното си аз и най-вече да се стабилизира, отсичат астроекспертите. Засилва се интуицията на Овена, а също и неговата възможност да преценява по-правилно, неговата решителност да доведе нещата до успешен край. Навлизането на Слънцето в Овен е и новото начало в астрологията, това е астрологическата Нова година. Важно време, когато всичко може да започне отначало, на чисто, а планетите в Риби помагат да се следват мечтите.

Телец

За Телец астрологично най-успешният ден през месеца е 10 март, неделя. Новолунието в Риби попада в дома на желанията на Телеца. Появява се енергия, която дава възможност за размисъл върху връзките – интимни, но също приятелски и делови. След само няколко месеца, през които Юпитер беше в този знак, сега е време да се хване бикът за рогата и наистина да се накара тази силна енергия да работи за Телеца, без да се въздържа повече от ограничения. Новолунието в Риби е добра възможност да набележите своите намерения за бъдещето, да изясните какво искате от живота в кратък и по-дългосрочен план. На този ден може по-ясно да видите как да поддържате връзките си с другите хора, също къде и за какво да поискате помощ, ако имате подобна нужда, твърдят вещите в астрологията. Ставате по-общителни и правите всичко, за да работи тази енергия във ваша полза. Като цяло март е доста добър месец за Телец и дава възможност за прогрес – и интимно, и обществено.

Близнаци

10 март, неделя, се очертава от астрологична гледна точка като най-успешния ден за Близнаци. Новолунието е в Риби, Сатурн също е там и тези енергии попадат в дома на кариерата на Близнаци, давайки възможност за ново начало и засилване на позициите. Добро време да се помисли за професионалния път, за намиране баланс между личната отговорност и приноса към колектива. Новолунието в Риби носи възможности за въздигане по пътя на успеха – индивидуален и колективен, дава добра вероятност Близнакът да изпъкне и да се прояви. Нептун също се намира в Риби и на практика предоставя възможност да се приложи придобитият опит. Това новолуние е по-близо до Нептун, отколкото до Сатурн, а при Близнаци означава, че изпитанията са по-малко, а възможностите са повече. Но трябва да се помни, че енергията на Риби винаги е свързана и със смел изблик на вярата. А когато е създаден здрав фундамент, то след това по-лесно всичко може да бъде изградено отгоре.

Рак

10 март, неделя, се очертава от астрологично гледна точка като най-успешния ден за Рак този месец. Меркурий е в Овен и попада в сектора на професионалните амбиции на Рака. Тази енергия от Овен е положителна в случая, особено за по-младите представители на зодията или за такива, които си търсят нова работа, твърдят астролози. Ракът винаги се съсредоточава върху романтиката, но сега идва момент, когато може да помисли по-трезво и върху другата част на живота и да предприеме конкретни стъпки, да си изясни каква е целта му в близко и по-далечно бъдеще. Може да си позволи да се фокусира върху себе си, върху своите мечти и как да ги реализира (поне изпълнимите). Ракът се стреми да живее по предназначение, но му трябва цел и сега може да я открие.

Лъв

Сряда, 20 март, се очертава като най-успешният астрологично ден за Лъва. Тогава Слънцето попада в Овен и влиза в сектора на изобилието за Лъва. Март като цяло е силен месец за представителите на тази зодия, сега активизирани допълнително от енергията на Овена. А Риби в случая носят на Лъв възможност за дълбока трансформация, отсичат астролози. Така се появяват повече шансове за любов, успехи и радост. Слънцето е най-положителната (астрологично) планета в зодиака, а за Лъва то е определящата стихия. Когато е в Овен, то удвоява енергията си за Лъва и зодията трябва да се възползва от това. Появяват се нови възможности, рискът намалява (но си съществува). Може на хоризонта да излезе нещо ново в живота – професионален или интимен.

Дева

25 март, понеделник, според астролозите дава най-много варианти за успех на Девата. Лунното затъмнение е във Везни и засилва сектора на богатството на Дева. А Южният възел представя промяна в ценностната система на Девата. Има шансове за наистина добра и успешна работа, за по-добро съсредоточаване. Съмненията и безпокойството, така характерни за този знак, сега намаляват и отстъпват място на вариантите за сътрудничество и взаимно зависими връзки с други за постигане на успех. Астролозите препоръчват Дева да положи усилия именно към сътрудничество, особено, ако се занимава с конкретен проект. Не всичко е пари, както се казва в една популярна песен, но около 25 март е добро време за финансова стабилизация на Дева, а също и на емоционална.

Везни

10 март, неделя, се оформя от астрологична гледна точка като най-успешния ден от месеца за Везните. Новолунието е в Риби и попада в дома на решителността на Везните, които стават готови за ново начало. Лунният възел на съдбата се намира във Везни и този път е подсилен от енергията на Овена в съчетание с енергията на Риби. А това дава шанс за съсредоточаване на силите, за намиране на воля за направата на нови стъпки и установяване на границите. Съветът е Везните да направят всичко, необходимо за постигане на желания резултат. Енергията на Риби в случая повишава решимостта, а Лунното затъмнение (чиято сила се усеща вече на 10 март, макар то да е на 25-ти) ви дава шанс да мислите за себе си, да разкриете истината за себе си. Това е дълъг процес на вътрешни промени, които ви дават възможност да бъдете в главната роля на собствения си живот, твърдят астролози. Съветът е да не позволявате на никого да ви спира, защото сега всичко зависи само от вас.

Скорпион

31 март, неделя, от астрологична гледна точка се смята за деня на Скорпион през този сложен месец. Тогава големият астероид Веста, с който все по-често се съобразяват прогнозите, се намира в Рак и попада в дома на развитие на Скорпион. Веста е пазителката на свещения огън, символизира преданост, всеотдайност, духовни ценности, дава шанс да се справим с проблемите. Енергията на Рака влива сили в сектора на разширението, изобилието и успеха на Скорпиона. Дава възможности за пътешествия, образование и издигане. Тази енергия на Рака е свързана с къщата и учи Скорпиона как всъщност истинският дом е този, който е вътре в нас и ни позволява да изпитаме всичко, което желаем в живота. Когато Веста се премества в Рак, тя дава тласък да се възприема новото и да се излезе от старите зони на комфорт, да се рискува за постигане на желаното.

Стрелец

За Стрелец 20 март астрологично се смята най-успешния ден през март, когато Слънцето влиза в Овен и дава огнена енергия на зодията. Тогава то попада в дома на радостта на Стрелеца. И Меркурий носи още допълнителни условия за щастие – направо пляска с ръце и се прегръща с Овен и Слънце. Това може да бъде акцент върху романтиката в живота, в нова връзка или засилване на настоящата. Стрелецът се превръща от мълчалив мечтател в уверен, че заслужава повече щастие. Плутон се премества от Козирог в Овен и засилва идентичността на Стрелеца, дава му увереност да постигне всичко, което му се полага. Сега Стрелецът може да намери повече вътрешен мир и спокойствието му дава сили да продължава напред, заявявайки своите претенции с повече основателност и решителност. С тези енергии зодията привлича повече успех и положителна енергия от вселената, вярват астроекспертите.

Козирог

За най-успешен ден от астрологична гледна точка през месеца за Козирога се очертава да е 25 март. Тогава лунното затъмнение във Везни засилва дома на успеха при Козирог. Тази година възлите на съдбата предполагат зодията да бъде в търсене на баланс между професионалния и личен живот. Козирог винаги акцентира върху стабилността и успеха в кариерата, но сега трябва да разбере, че не всичко е професионално издигане, а има и силни лични моменти в живота. Лунното затъмнение във Везни предполага за Козирог кармичен успех, твърдят астролози. Тъй като южният възел представя аспект от миналата карма, това затъмнение може да доведе до повратна точка в мисленето за успех, която да позволи да се получи напълно всичко, за което е работено толкова усилено. Промяната на възгледите също позволява да се правят различни избори.

Водолей

25 март, понеделник, астрологично се очертава да е най-успешният ден от месеца за Водолей. Лунното затъмнение тогава попада в дома на възможностите на зодията и засилва предпоставките за успех. Енергията на годината силно е повлияна от Плутон във Водолей за представителите на всички зодии, а за Водолея тя е определяща. Сякаш всичко, което иска, се сбъдва без особени усилия. По-малко ограничения спират новите възможности, любовта и успеха. Засега Водолей все още засилва импулсите си и може спокойно да се доверява на собствените сили и желания. Просто трябва да повярва сам на себе си. Лунното затъмнение във Везни попада в дома на възможностите и носи шансове за дълбоки преживявания, за планиране, за пътешествия, кариерен ръст и духовно търсене. Водолей изпитва емоционален порив и въздигане, вижда изобилие от възможности, но все пак му трябва време за размисъл и обмисляне. И в края на краищата трябва да избере един от многото възможни пътища и начини.

Риби

10 март е най-успешният астрологично ден за Рибите. Меркурий е в Овен и попада в дома на финансите. Откакто Сатурн влезе в знака на Рибите, зодията започна по-сериозно да се отнася към своя успех и да заявява своите вътрешни ценности. Меркурий в Овен носи на Риби възможности за финансова стабилизация, за парични постъпления и награда за упорития труд, който представители на знака са положили. Астролози смятат, че това може да дойде като някакъв бонус или неочаквана възможност, или може да ви бъде предложена нова професионална роля въз основа на вашата репутация. Най-важното нещо е да запомните каква е вашата стойност през това време и че наистина заслужавате всеки подарък от съдбата, който ви очаква, особено след като това е само началото на растежа, който се задава в тази област от живота ви през годината.