0

А ко се вярва на специалистите по различни видове хороскопи, то седмицата от 15 до 21 юли общо взето се очертава да е добра за повечето зодиакални знаци.

Във финансовата сфера сега всичко е стабилно. Меркурий, основната планета, която влияе там, е в повече от добро положение и още не е започнал устремът й към новия ретрограден период, който стартира на 5 август. В момента Венера, другата открито влияеща на финансите планета, е в много силни позиции и изпраща добри послания към финансите. А Марс е с отслабени позиции, но липсата на активност от него се компенсира от силата на Венера и Меркурий. Така че тези, които се трудят усърдно, не би трябвало да се чувстват със застрашени финансови позиции.

В същото време астрологът Павел Глоба, който е дългогодишен приятел на читателите на вестник „Телеграф“, предрича тази седмица да бъде светъл период за повечето зодии. И Глоба казва, че дори тези, които срещнат прегради на пътя си, ще имат възможност бързо да ги преодолеят.

Ето и съчетания от финансовия и от хороскопа на Павел Глоба за дните от 15 до 21 юли.

Овен

Със съюзници като Венера и Меркурий не е нужно да се страхувате от нищо: тези планети ви дават добри възможности за постигане на финансови и работни цели. Астролозите съветват Овните да си поставят смели цели и да се фокусират върху професионалното израстване. Смятат, че късметът, парите и промените ще бъдат привлечени със силата на мисълта. Основното нещо сега е да изберете правилното време за решаване на най-трудните проблеми и да се отпуснете.

Що се отнася до прогнозата на Глоба, то Овните нямат нужда да показват на всяка цена колко горда зодия са. Важно е да бъдат по-смирени и да не демонстрират колко са изключителни, а по-скоро как се нареждат сред многото други обикновени хора. Откритостта винаги привлича положително внимание и в крайна сметка взима цялата власт в свои ръце. Откритостта ще ви помогне да избегнете натрупването на негативни емоции, които пораждат отрицателни нагласи. Седмицата от 15 до 21 е благоприятно време, през което могат да се появят нови стремежи и да се формира нова цел в подсъзнанието, която след време може да се избистри и да даде отлични резултати, твърди астрологът.

Телец

За Телеца нощните светила могат да помогнат да се отърве от финансовите бариери в съзнанието си. Това ще му даде шанс да стане по-продуктивен и уверен в бъдещето си. Планетите и звездите ще посочат на Телците най-важните неща, които си струва да бъдат продължени и доведени до логичния им завършек, смятат астролозите. Ако не разпилявате енергията си с маловажни неща, ще имате достатъчно сили да свършите всички най-важни неща. Най-много ще могат да спечелят представителите на творческите професии, смятат финансовите астролози.

А Глоба смята, че от 15 до 21 юли в съзнанието на Телеца може да се появят скрити положителни процеси: да се избистрят нови желания и амбиции, мотивация. Планетите искат Телците да не забравят за семейството си, за своя дом. През тези седем дни трябва да се занимавате с домакинска работа или да обърнете повече внимание на дома си, да почиствате и да каните гости. Също така ще бъде полезно да слушате интуицията си, да се запознавате и да търсите любов, да флиртувате. Трябва да избягвате да общувате с хитри и токсични хора. Те ще забавят процеса ви на реализация и постигане на целите, твърди астрологът.

Близнаци

Всички Близнаци, които са затънали във финансови проблеми и липса на пари, трябва да обърнат внимание на външна подкрепа, която могат да получат. Меркурий и Венера обединяват усилията си тази седмица, а това означава, че има шансове Близнаците да разрешат финансови и работни проблеми. Планетите и звездите ще насърчат самокритиката. Може да се наложи да помогнете с пари на някого около вас. Но по-добре е да не заемате големи суми за неопределено време, за да не изпаднете във финансова дупка, съветват бизнес астролозите.

За да преодолеят евентуални проблеми и да постигнат целите си възможно най-бързо, Близнаците трябва да бъдат по-креативни, смята Павел Глоба. Може да се наложи да покажете и дори да докажете своите изразена индивидуалност и оригиналност на хората. Това е особено важно при комуникацията с ръководство и всякакви институции. Много Близнаци ще успеят да преодолеят своите комплекси и страхове. Може да има поредица от победи в любовната сфера на живота. Развитието на отношенията обаче може да бъде негативно повлияно от арогантност и суета - по-добре е да загърбите тези качества, твърди астрологът.

Рак

За да се наредят финансовите и работните въпроси, Раците трябва да се отърват от натрапчивите мисли и безпокойството. Продължават благоприятните времена, през които прекъсванията на плановете са изключително малко вероятни, макар и напълно възможни. Раците имат шансове да увеличат приходите и да оптимизират разходите и да спечелят уважението на началниците и колегите си. Решителността ще е плюс за тях, но само ако е оправдана и не е показна на всяка цена да се изтъкне и изпъкне колко велик е Ракът. Можете спокойно да работите в екип, съветват финансови астролози.

Павел Глоба смята, че има голяма вероятност Раците да преодолеят наплива от негативизъм и загубата на вяра в себе си по-бързо отпреди. Проблемите могат да дойдат само от хората около вас, но Венера ще ви даде сили да се справите с всичко това. Много Раци ще могат да заемат лидерски позиции в личните отношения или на работа. В някои ситуации ще трябва да проявите великодушие, забравяйки за самолюбието си. Ако преди това не беше лесно, то в близко бъдеще ситуацията ще се промени обратно. Постоянната борба може да се превърне в постоянен прилив на позитивизъм.

Лъв

Лъвовете трябва да обърнат внимание на специалните знаци на Вселената, смятат финансови астролози. Те ще бъдат важни във всяка сфера на живота - не само финансова. Лъвовете с амбициозни планове трябва да бъдат изключително внимателни. Може би сега е по-добре за тях да отложат решителните действия за по-късно. Меркурий ще ви даде късмет в новите начинания и ще направи финансовите дела по-гладки. Можете да отделите повече време за пазаруване, ако желаете.

Лъвовете трябва да насочат вниманието си към най-трудните задачи, за са продължат с този победоносен дух, смята Павел Глоба. Моментът е подходящ за важни начинания. Всичко, от което Лъвовете имат нужда сега, е да се отърват от мързела и апатията. Сега е време, невероятно светло (в астрологичен план) и положително време, в което си струва да се заемете с всякакви домакински задължения, да се възползвате от всеки шанс в любовта и да хвърлите всичките си сили в решаването на важни въпроси в работата.

Дева

На фона на активни и позитивни планети Девите могат значително да подобрят концентрацията на вниманието си. С негова помощ можете лесно да преодолеете всякакви трудности и да разрешите всякакви финансови и работни проблеми. Ако желаят, Девите дори могат да си починат от бизнеса, да обмислят планове и да отделят част от времето и парите си за любимите хора, за дома и хобитата си. Това е благоприятно време за подобряване на уменията и придобиване на нови знания. Финансите са важни, но не трябва да забравяте и други области от живота, отсичат финансови астролози.

Затова пък Павел Глоба твърди, че от 15 до 21 юли Девите може да загубят желанието си за стереотипно мислене, което е много добре. Това ще се отрази благоприятно на любовните връзки и търсенето на мотивация. Тази седмица вашата скорост на мислене и интелигентност при вземане на решения ще се увеличат. Чувството за хумор може да ви помогне да преодолеете трудни моменти и да останете на повърхността и да бъдете позитивни. Умерената самокритика също ще бъде полезна. Сега можете спокойно да се доверите на интуицията си, която е подпомагана от силния Меркурий.

Везни

Венера и Меркурий ще си свършат работата, позволявайки на Везните да решат важни проблеми и да получат стабилност във финансовата сфера. Втората половина на седмицата ще бъде най-продуктивното време за целия месец. Има възможност да се заемете успешно с най-трудните дела и задачи и да вземете важни решения. През уикенда ще е полезно да пазарувате, да се поглезите с нови дрехи или да направите непланирана изненада за любим човек, твърдят финансови астролози.

Глоба смята, че звездите и планетите няма да оставят без късмет Везните, така че като цяло седмицата от 15-и до 21-ви ще бъде време на нови постижения и стабилност. За представителите на този знак е по-добре да планират всичко предварително. Везните ще получат огромна доза вдъхновение от планетите и звездите, които все още са в благоприятна позиция. Интелектуалните способности на Везните значително ще се подобрят и паметта им ще стане по-изострена, така че представителите на този знак ще могат да решават най-трудните проблеми.

Скорпион

Под егидата на положителния Меркурий някои важни събития могат да започнат сега да се случват в живота на Скорпионите. Бизнес астролозите съветват да оставите настрана страховете и притесненията, ако искате да успеете в работата и финансите си. Ако са се натрупали важни неща, то тази седмица е време да започнете да ги правите. Ако продължите да ги отлагате за по-късно, това може да доведе дори до сериозни финансови загуби. Сега Скорпионите ще имат нужда от внимание към детайла и малко повече решителност.

Според Глоба от 15 до 21 юли на Скорпионите се препоръчва да разчитат не само на здравия разум и логиката, но и на интуицията. Венера ще помогне в борбата с умората и нервното напрежение. За Скорпионите сега ще стане много по-лесно да гледат на света и да се справят с неприятностите. Повишената енергия и доброто настроение ще ви помогнат да останете на върха. Хората около вас най-вероятно ще бъдат още повече привлечени от фаталния чар на Скорпионите. Засега е по-добре да се съсредоточите върху собствените си стремежи.

Стрелец

Стрелците често са готови на всичко, за да постигнат целите си в работата и финансите. Тази седмица при никакви обстоятелства не трябва да „прекалявате“ в името на паричния успех. Това е изпълнено с големи проблеми в бъдеще. В работата и бизнеса Стрелецът ще се нуждае от вътрешните си инстинкти. Астролозите съветват да се вслушвате в себе си не само когато вземате важни решения, но дори и когато правите обикновени покупки. Специалистите също съветват да споделяте пари и планове за работа с любимите хора.

Глоба смята, че Стрелецът ще има отличен шанс да преодолее семейните проблеми и да коригира отношенията си. Дипломацията ще донесе успех. Астрологът препоръчва да не обиждате, упреквате или критикувате хората без особена причина. Трябва да внесем позитивизъм в този свят, тогава и светът ще може да реагира по абсолютно същия начин. Стрелецът може да успее да намери отговори на важни духовни въпроси, да си постави нови цели и да осъзнае миналите си грешки.

Козирог

Венера и Меркурий ще направят тези хора много финансово успешни и силни, но в същото време ще им пратят нови врагове и недоброжелатели. Тази седмица Козирозите ще трябва да се борят за своето място под слънцето, което може да доведе и до значително увеличение на доходите. Важно е да не се поддавате на негативни емоции, да вярвате в успеха си и да не пилеете парите си. Експертите съветват още да не се претоварвате с работа. Важно е да намерите време за почивка.

За Козирозите, които са замръзнали на място и не знаят какво да правят, вероятно трябва да поработят върху мирогледа си, смята Павел Глоба. За тях периодът от 15-и до 21-ви ще бъде изключително динамично време. Събитията, при това хубави, ще следват много бързо едно след друго, но понякога дори незабелязано. Може би промените ще станат необратими, но в това има много позитивизъм, защото всеки човек трябва да продължи напред. Тази седмица ще преподава уроци на Козирозите, въпросът е да се възползват позитивно от тях.

Водолей

Не си струва да се опитвате да държите абсолютно всичко под контрол. Водолеите по-добре е през тези дни да импровизират повече и да проявят по-голяма гъвкавост. Звездите и планетите изискват нови неща за правене, учене, започване на нов път, промяна на околната среда и дори курс на живот. Водолеят не трябва да отказва примамливи предложения: някой или нещо определено през тази седмица ще подскаже пътя към финансовия успех, сочейки добре платена позиция и кариерно израстване.

Според Глоба сега Водолеите не трябва да преследват конкретни резултати - важно е да се насладите на самия процес. Вселената ще ви помогне да намерите истинската си цел. Независимостта се насърчава, но можете да прибягвате до помощта на близки, приятели и колеги. Освен това Водолеите сега няма да бъдат толкова податливи на влиянието на енергийните вампири. За Водолея ще стане по-лесно да се отърве от ревността и унинието. Диалогът с някой близък ще помогне в това.

Риби

Трябва да се помни, че текущата позиция на планетите е по-благоприятна за успех по въпроси, които изискват движение, активност и решителност. Тези, които обичат да приключват работа по-рано от необходимото, могат да разчитат на повишение и допълнително свободно време, но да си имат и едно наум. Това е страхотно време за пазаруване и медицински разходи - ходене на лекари, изследвания и т.н.

Според Глоба звездите ще помогнат на Рибите да преодолеят всички възможни препятствия по пътя. В любовта ще трябва да се постараете, в работата и домакинските задължения всичко трябва да върви като по часовник. Просто трябва да си поставите важни цели. Седмицата е идеална за интроспекция и духовни търсения. Това време може да бъде посветено на пазаруване, домакинска работа, почистване, промяна на външния вид и лични въпроси. Това е благоприятно време за промяна на стила и закупуване на нови дрехи, твърди астрологът.