0

Е дни от най-дългоочакваните и вълнуващи дни буквално чукат на вратата – до Коледа остават точно 192 часа! Домовете на повечето хора греят в празнични светлини, тематичният червен декор спира дъха, а екстериорните промени провокират не само удовлетворение от добре свършената работа, но и съседски хвалби. Време е за последната, но не по-важност, стъпка – опаковането на подаръците! През 2022 г. се завръща тенденцията за ръчно изработени опаковки с подръчни материали. Кризисните времена ни подаряват възможността да развихрим въображението си и да се наредим рамо до рамо с професионалните дизайнери. Освен шеметно красиви изненадите ни на Рождество Христово ще носят и лично послание – за внимание, грижа и любов.

Бързо и лесно

Ако имате желание да сътворите празничната опаковка, но нямате точна концепция в ума си, нашият съвет е да заложите на семплата и не изискваща толкова труд и енергия визия – популярната форма “бонбон”. Купете няколко вида хартия или цветен целофан. Формата на парчето зависи от обема на изненадата. Поставете я в центъра и започнете да увивате бавно, така че да не навредите на покупката. След това завържете двата края с две отделни панделки. Постарайте се да са симетрично разположени и воаля - подаръкът ви е готов! Заместител, който също не отнема време, а и е абсолютен хит, са прозрачните кутии. Т.е. използвате основно визията на самата изненада, добавяйки единствено фина и елегантна панделка.

Ако желаете да сюрпризирате близките си по възможно най-добрия начин – пригответе се за забавление. Снабдете се с необходимите за целта ножици, щипки, силикон и лепило. Помислете какъв ще бъде акцентът и следователно го добавете в кошницата. Дори най-правилната опаковка с хартия няма да се хареса толкова, колкото визията, допълнена с популярните шишарки, оцветени в бяло, ароматните канелени пръчки, сушените плодове или боровите клонки. Всяко едно от изброените самостоятелно или комбинирано допринася за коледния дух. Не всички обаче симпатизират на познатите подаръци в червено, зелено и синьо, някои от домакините, предимно представителки на нежния пол, се стремят към по-изчистена украса. За целта ви е нужна най-обикновена хартия, стари играчки и тънка сатенена панделка или рафия като препратка към природата. Може да закачите камбанки, елени, форми на джуджета и пр. Истинският шедьовър е ретро картичка, напомняща ни щастливо изживяното детство, студените зими, трупите сняг и топлия шоколад у дома. Вземете химикал и напишете своето пожелание. Бъдете смели в редовете, на Коледа се случват чудеса!

Сладки радват малчуганите

Какво по-хубаво за малчуганите от чаша или купа, пълна с лакомства? Ако сте гости или трябва да направите изненада на дете, което бегло познавате, безпогрешният избор е само един – сладки! Защото не всяко дете си пада по лего, но определено всички харесват шоколада. Вложете старание и при миниопаковането – използвайте целофан, панделка и акцент като мъниста или перли. В зависимост от пола е и цветовата гама. Може да заложите и на персонализирана визия за чашата с надпис или снимка, но за целта ще ви трябват поне 2-4 дни, за да се изработи – побързайте!