0

М лада жена от София, прикована на легло, спешно се нуждае от средства за лечение. Необходими са й поне 28 000 евро, за да замине в Турция, където да бъде диагностицирана.

43-годишната Даниела Каменова била активна работеща жена, която сама се грижила за сина си допреди две години. Прекаран ковид през 2021 година обаче преобръща живота й. Всяка следваща среща с инфекцията влошава драматично здравето й. Семейството на младата жена е потънало кредити, за да може да плаща консултациите с лекари у нас и лечението в чужбина.

Състояние

„В момента лежа в нас с възпаление на централна и периферна нервна система, на мозъка - менингит, на гръбнака - миелит, които се влошават, без лечение, със силни болки, бързо напредваща атрофия, скован врат и тяло, парези, главоболие, новопоявила се полиневропатия на цялото тяло, отоци, гадене, слабост, световъртежи, постоянна температура“, казва Даниела.

Оферта от турската болница „Лив Хоспитал“ за 28 хиляди евро й дава надежда да разбере какво точно се случва с нея. Това е цена отпреди няколко месеца с оглед тогавашното ми състояние, но сега се отключиха и други здравословни проблеми и може да има някаква промяна в цената, обясни още тя.

„Направих консултация с български лекар в Англия. Той е на мнение, че имам отключен друг здравословен проблем след коронавируса. Според доктора лечението в България е било анекдотично, а самият той има съмнение за отключено генетично заболяване, което трябва да се докаже. Предвид влошаването на състоянието, ми трябва спешно да търся болница, която има голям мултидисциплинарен екип с изкуствен интелект, тъй като моят случай е сложен, защото явно не се касае за едно заболяване. Той предложи болницата в Англия - „Сейнт Томас“, или в САЩ, но до Америка е абсурд да стигна, предвид тежкото ми състояние. Ако болницата в Англия се съгласи, може да получа оферта и оттам. Понеже Турция е най-близо и ще се съобразя с тяхната оферта“, разказва Даниела.

Болници

Жената многократно е лежала в български болници. От лечението с антибиотици, което е провеждано у нас, няма ефект. Лекарите тук имат съмнение за евентуално автоимунно заболяване. „Имам няколко диагнози досега - бактериалната инфекция, която откриха в Турция. В болница в Германия след направена пункция се вижда, че има и вирус в ликвора освен бактерия. Има съмнение за вирусен енцефалит. Оказва се, че има и лаймска болест“, каза още тя.

„Моля Ви, мили хора, от цялото си сърце, кой с каквото може да помогне, времето ми е много ограничено, буквално стискам зъби всеки ден, за да издържа. Помогнете ми да остана до неотгледаното си дете. Три години се боря , бях по-добре, в момента положението е критично, вече трудно дишам. Имам огромна нужда от помощта ви“, призовава младата жена.

Желаещите да помогнат могат да посетят нейната фейсбук страница „Живот за Даниела“, където има и дарителска сметка.

Повече за историята и състоянието на Даниела Каменова може да видите в страницата й във фейсбук й ТУК