0

П рез 2022/2023 една тенденция се завръща с пълна сила – топлите земни нюанси на есента. Този сезон дамите ще имат възможността да се потопят в разнообразна палитра, гарантираща им зашеметяваща визия. От нежни блондинки до червенокоси диви те ще могат да съчетаят усещането за елегантност и дръзкото желание за промяна. Подробности за нашумелия тренд разкрива популярният коафьор Николай Тонев пред “Телеграф”.

Мед

Оказва се, че през следващите месеци улицата и модният подиум ще бъдат покорени от жените със светли цветове в косите. “За този сезон русите нюанси са тренд, накратко – блондинките са на мода! Добре познатият балеаж (кичури) продължава да е актуална техника при оцветяването на косите и тази година. Всички земни нюанси в топлата гама, а именно кафяво, медно, червеникаво, червеникаво-кафяво също са на мода. Пастелните цветове намират все повече място в косите на дамите. При русите коси тази година се завръща студеният платинен цвят, също и тъмният корен с руси дължини. Червеното също е актуално през сезон 2022/2023 г.”, казва Тонев. Разбира се, дори на върха, ако русите оттенъци не подхождат на тена или формата на лицето ви – не скачайте в дълбокото. Всяка промяна е красива, когато е добре обмислена. А представителките на нежния пол определено могат да постигнат добри резултати, комбинирайки собствените си желания със съветите от страна на специалистите в областта.

Ала Бриджит Бардо

Що се отнася до формите – момичета, пригответе се! Вълнуващият сезон настъпи. “Прическата “мълет” е доста популярна – силно етажирана коса, скъсена около лицето и ушите с бретон и запазена дължина на косата. Бретонът също – плътен, равен или с дължина. Тип Бриджит Бардо е сред фаворитите при популярните личности”, допълва фризьорът на едни от най-обичаните родни знаменитости. Категоричен е обаче, че има форми, които не излизат от мода или така популярната вечна класика. Тук безспорно се нареждат карето или прическата “боб” за къса коса. Със същата сила е равно подстригана дължина.

Ако имате повод и все още не сте избрали подходящата форма на косата си – няма страшно. За разлика от други години през тази имате избор. “За стилизирането на косата тази година опашките са хит – конска, ниска на тила, права или начупена – няма значение. Мокрият ефект също остава под прожекторите. Прическите с плитки, небрежните кокове или високите, небрежните кичури, спуснати около лицето, са част от тенденциите”, коментира Николай Тонев. Фризьорът намира за привлекателни още вълните в косите, които подхождат както на всекидневната и офис визия, така и на елегантната.

За финал – цветът и формите са от значение за поддръжката! Не правете компромис с продуктите и грижата за косата. Всяко усилие ще ви се отплати, а повярвайте – детайлите никога не остават незабелязани.

Тип “помпадур” при мъжете

“При мъжете се запазва тенденцията за така наречената прическа “помпадур” и оформените бради”, споделя Николай. В действителност този тип подстрижка е добър начин да изглеждате модерно, без да губите своята елегантност и индивидуалност. Има две основни отличителни черти – различна дължина на косата в различните части от главата, примерно по-късо в слепоочията и в задната част на главата, много по-дълго в короната. Или допълнителният обем се добавя с помощта на стилизиращи продукти в горната част.