0

С амо преди седмица Орландо Блум за малко не загубил живота си по време на снимките на екстремно риалити. За инцидента разказва самият актьор в интервю за ЕТ. Блум снимал участието си в новото риалити „На ръба”. Там той трябвало да скочи с парашут, но не бил доволен от клипа и решил да го повтори, после да го потрети. На седмия скок обаче нещо се объркало. 

„Направих всичко според инструкциите, но нищо не стана, не чух познатото изпукване и парашутът не се отвори”, казва Блум. Всъщност парашутът излязъл, но въжетата се били оплели. Актьорът запазил хладнокръвие, успял да извади нож, да пререже ремъците и да издърпа въжето на резервния парашут, който за щастие се отворил. „Още се чудя как оцелях”, казва още Блум, за когото това не е първо застрашаващо живота преживяване.

ГОТОВ НА ВСИЧКО: Ръсел Кроу счупил краката си по време на снимки!

През 1998 г. по време на детска игра Блум губи равновесие и пада от третия етаж. Чупи си гръбнака и прекарва месеци в гипсово корито. „Спомням си, че бяха необходими четири медицински сестри само за да ме свалят по стълбите”, спомня си той. Години наред Блум е бил принуден да ходи със специален корсет, който фиксира гръбначния му стълб.

Рекорди

Истински рекорд по смъртоносни каскади е поставил Том Круз. Първото му изпълнение било, когато е едва четиригодишен. Круз се вдъхновил от военен филм и решил да си направи домашен парашут. Той смъкнал два чаршафа от простора, вързал ги с въже към себе си и скочил от покрива. „Видях как краката ми излитат някъде нагоре и като се стоварих на земята, ми причерня. Последното нещо, което си казах, преди да изгубя съзнание, беше, че майка ми ще ме убие заради скъсаните и изцапани чаршафи”, казва Круз пред списание „Пийпъл”. Той продължава с екстремните си изпълнения, защото във филмите си държи лично да прави каскадите. Инцидентите в поредицата „Мисията невъзможна” са безбройни. Още в първата част героят на Круз взривява стената на огромен аквариум.

Когато идва време за снимане на сцената, никой не си прави труда да изчисли накъде ще летят парчетата счупено стъкло. Круз е пометен от експлозията и жестоко нарязан и успява да се спаси от удавяне, като се премята през гърба на един от каскадьорите. В една от следващите серии той отново почти умира, защото държи лично да снима подводна сцена, в която задържа дъха си за много време.

НЯМАТ СТРАХ ОТ СМЪРТТА! ТОП 10 безстрашни актьори, изпълнявали каскадите си сами! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Круз издържа без въздух цели шест минути и десет секунди, но припада и трябва да бъде реанимиран. Сигурно си спомняте сцените с кросови мотори, които напомнят за филмите на Джеймс Бонд. Разликата е, че Бонд имал дубльори, а Круз искал да прави всичко лично, въпреки че в някои от случаите той вече е надхвърлил 60 години. На два пъти е почти прегазен, а в седмата част губи равновесие при скок между две сгради. Чупи глезен, но успява да оцелее и да заснеме сцената. 

На ръба

Близки срещи със смъртта има и Шарън Стоун. Почти умира на 14 г. Тогава след детска игра въжето от простора почти прерязва гърлото ѝ. Според лекарите в спешното въжето е спряло на по-малко от милиметър от югуларната ѝ вена. Приключенията на звездата не спират дотук. Тя съвсем буквално е ударена от мълния. Инцидентът става в родната ѝ къща. Навън вали и Шарън решава да си направи чай.

В този момент пада мълнията. Основния удар понася дърво в двора, но ударната вълна вдига Шарън и я запраща през стаята. Тя се удря брутално в хладилника и я приемат в болница. След много години тя отново се озовава в болничната стая след тежък инсулт. Лекарите не ѝ дават шансове за живот, но макар и парализирана, тя оцелява. Възстановяването от удара продължава цели седем години и струва милиони долари. „Това ми помогна да оценя истинската стойност на живота”, казва пред „Сън” актрисата.

Само преди година пък Мадона оцеля по чудо, след като бе повалена от бактериална инфекция. Първоначално Кралицата на попмузиката решава да се натъпче с хапчета и да продължи с турнето си, но се влошава, вкарана е в реанимация и е интубирана. 

Колкото и парадоксално да звучи, актрисата, която нашумя с ролята си на д-р Куин Лечителката, почти умира след лекарска грешка. Джейн Сиймур страдала от бронхит по време на снимките на филма „Онасис”. Предписват й антибиотик, но докторът пропуска да изследва нейната поносимост към лекарството. Сиймор прави алергична реакция и се задушава. Цяло чудо е, че инцидентът се случва по време на снимки и лекарският екип успява да пробие трахеята ѝ и да възстанови дишането. 

Още по-далеч стига вече покойната Елизабет Тейлър. През 90-те години тя се бори с усложнения от пневмония и сърцето ѝ спира. За цели пет минути Тейлър е била в клинична смърт. Впоследствие тя казва, че усетила как душата ѝ се отделя от тялото и видяла починалия си съпруг Майк Тод.

Втори шанс

Втори живот живее и станалата известна с участието си в „Игра на тронове” Емилия Кларк. Екранната Денерис Таргариен на два пъти за три години получава мозъчен аневризъм. За неин късмет и в двата случая тя не е била сама. Първия кръвоизлив Кларк получава във фитнеса, а при втория случай рухва в гримьорната. И в двата случая в непосредствена близост е имало болница, където е оперирана по спешност. 

ЗВЕЗДИТЕ ИМ ГОВОРЯТ: Знаменитости виждат извънземни!

Полет за момичешко парти за малко не завършва фатално за Кортни Кокс. Тя наела частен самолет за себе си и за приятелката си Дженифър Анистън. Поводът бил екзотична екскурзия за половинвековния юбилей на Кортни. При излитането обаче една от гумите на самолета се пръска. Пилотите решават да летят над Ню Йорк, докато свърши горивото, и после да се приземят аварийно. Кошмарният полет продължава четири часа, но завършва благополучно. 

В сходни обстоятелства се озовава и актьорът Леонардо ди Каприо. При излитането за Москва, където трябвало да снима, единият от самолетните двигатели се запалва. Следва аварийно кацане и актьорът оцелява. Той има още един инцидент с дефектен парашут, но подобно на Орландо Блум успява да оцелее. При гмуркане Лео е атакуван от акула, но отново оцелява. Той почти умира при втори инцидент под водата. Тогава го спасява колегата му Едуард Нортън. Двамата се гмуркали до бреговете на Галапагос, но кислородната бутилка на Лео била дефектна и той започнал да се дави. Нортън бил принуден да му дава от своя кислород и двамата дишали на смени, за да са оцелеят.

Дженифър Лопес влачи близнаците на турне

Певицата е поставила ултиматум на децата си да зарежат приятелите си и игрите и през целия месец юли да са редом до нея по време на турнето й „Това съм аз”. Лопес има близнаци Макс и Еме от брака си с Марк Антъни. „Те скоро навършват 16 г. и мисля, че това е последното лято, в което можем да прекараме повече време заедно, за последно мога да скръцна със зъби и да се случи това, което искам. После може да ми отказват по хиляди причини, а и ще бъдат пълнолетни и свободни да взимат решения, затова поставих нещата ребром.

Казах им: „Може да ходите по излети, купони и лагери с приятели през целия юни, в края на август се връщате на училище, но юли ще принадлежи само на мама”, казва Лопес в интервю пред „Ола”. Турнето ще завърши с два грандиозни концерта в Ню Йорк на 17 август. За последно Лопес е била на турне през 2019 г., преди да избухне пандемията от коронавирус.

Кари Брадшоу бяга от тълпите

Звездата от „Сексът и градът” Сара Джесика Паркър заяви в интервю пред eonline.com, че не може да понася струпването на много хора на едно място и затова дори ѝ се налага да бяга от събития. За последно Паркър избягала от тузарска вечеря с множество знаменитости в началото на седмицата и дори пропуснала изпълнението на Ариана Гранде, която била поканена да пее на отбраните гости.

По програма 59-годишната актриса е трябвало да бъде звездата на вечерта. „Когато някой ми каже, че на вечерята ще има няколко човека, аз разбирам, че ще присъстват максимум до 12 човека, независимо колко са известни. В случая беше претъпкано, нямаше къде да седна и ме оставиха да вися права, затова набързо избягах”, заяви актрисата.

Райън Гослинг отказва сериозните роли

Актьорът Райън Гослинг, който за последно се превъплъти в Кен от хита „Барби”, заяви, че отказва всички сериозни роли, които му предлагат. „Искам да играя само светли образи в положителни роли”, заяви пред „Ола” Гослинг. Той отхвърлял всички предложения за драматични персонажи, а основна заслуга имат двете му дъщери, за които Гослинг държал да бъде таткото супергерой.

И тъй като предложенията за подобни роли не били много, Гослинг предпочитал да се изявява като ресторантьор. Преди време той стана съдружник в марокански ресторант и сега се е заел лично с управлението му.