0

Р окаджиите от „Конкурент“ ще подгреят публиката преди шоуто на легендарния Глен Хюз на столичния стадион „Юнак“ на 24 юни.

Родните музиканти, предвождани от Емо Анчев, имат натрупан сериозен стаж като съпорт на световноизвестни имена в жанра като AC/DC, Whitesnake, Toto и Deep Purple. Участието им по време на концерта, в който Хюз ще отбележи 50 г. от издаването на албума Burn на пърпълите, ще е поредният достигнат връх в тяхната кариера, съобщават организаторите от „София Мюзик Ентърпрайсис“.

Шоу

Събитието на 24 юни ще бъде открито от младата софийска формация Electric Roxy. Групата съчетава хард рок и глем метъл в енергична, хибридна амалгама, напомняща сцената от 80-те години в Лос Анджелис, както и включва модерни звуци и влияния в тяхната музика, допълват от СМЕ. Концертът на Глен Хюз включва целия албум Burn и песни от Stormbringer и от Come taste the band, пише БТА. Хюз, наричан заради страхотния си вокален обхват и височини The Voice of Rock, води със себе си Сьорен Андерсен - китара, Аш Шиън - барабани, и Боб Фридзема - клавишни.

Албум

"Беше точно преди 50 години, лятото на 1973 г., когато пишехме песните за албума Burn в замъка Clearwell Castle в Глостършър. В тази вековна сграда в английската провинция ние, практически нова група - с мен и Дейвид като нови членове, станахме едно цяло. Атмосферата беше наелектризирана, а средата около нас - изумителна. Всички песни бяха написани в подземната крипта под голямата зала на замъка. Всеки ден работехме по нова песен и вдъхновението течеше неспирно. Музикално напипвахме новите идеи, после аз и Дейвид измисляхме вокалните мелодии и после - текстовете. Помня го, сякаш беше вчера", разказва Глен Хюз. "Заглавното Burn беше написано последно. Върнахме се от пъба, слязохме в криптата и... магията се получи", казва още музикантът. Албумът е записан в Монтрьо, Швейцария, с мобилното студио на Rolling Stones и като осми поред студиен албум на Deep Purple излиза през февруари 1974 г. Въпреки че представя нов басист и напълно неизвестен тогава певец в лицето на Ковърдейл, Burn стига до №3 в британския чарт за албуми, №9 - в Щатите (Billboard 200) и е №1 в Австрия, Дания, Германия и Норвегия. И до днес той е признат за един от емблематичните, класически албуми на хард рока от 70-те, надскочил историческия си период и вълнуващ и актуален за слушане от нови и нови поколения фенове.