1

П леймейтката Златка Димитрова отива на турнир по бокс в съседна Гърция през ноември. Нашето момиче, което от години се слави като най- голямата спортна натура сред плеймейтките, сега ще се покаже като истинска професионалистка в първия си турнир.

Подготовка

Златка е от месеци в усилена подготовка, като й помагат двама треньори - един в София и един в Бургас, тъй като в последните месеци времето й е непрекъснато разкъсано между двата града.

Черната Златка използва трафика, за да се храни (СНИМКА)

„Първият ми турнир по бокс е на 10 ноември. Аз съм много всестранно развита личност. В моя живот спортът присъства от много малка. Плуване и хандбал тренирах, след това години наред съм във фитнес залата и смело мога да кажа, че съм спортна натура. Не мога без тренировки. В момента тези са малко по-различни от редовните, които правя“, разказва Златка и допълва: „За първи път ми се случва целият този процес, през който преминавам. На фона на тези два месеца, в които се подготвям, смея да кажа, че съм в добра форма. Поне това, което ми казват треньорите“. Злати се чувства уверена и готова да излезе в първата си битка на 10 ноември, а нейна първа опонентка ще бъде гъркиня.

Проект

Слънчевата Злати ни сюрпризира и с друго начинание. В социалните мрежи тя изненадващо пусна снимки, с които разкри, че стартира нов бранд, и то за плетени жилетки. Дълго време проектът отлежава в главата на Димитрова, но днес плетивата се радват на небивал интерес и се изкупуват веднага след показването им официално в мрежата.

„Тази идея се роди преди повече от две години, но нямах смелостта да направя тази крачка, защото не знаех как ще реагира българският клиент на жилетки. Стилът у нас е малко по-различен от този, който наблюдаваме в други европейски страни, но когато пуснах бранда, жилетките предизвикаха голям. Отзивите бяха невероятни. Хем се вълнувах, хем притеснявах.

ДИВОТО ЗОВЕ: Черната Златка заживя на плажа! (ВИДЕО)

Признавам си, че това мое ново начинание предизвика у мен буря от емоции“, разказва в предаването „На кафе“ брюнетката. Цяло лято Злати създава дизайн, с две прекрасни дами плетат жилетките. Едната е младо момиче, а другата улегнала дама на 72 години, което позволява разнообразие в моделите и плетивата, които Димитрова предлага. Относно цветовите комбинации, декорациите и съчетанията, за всичко това отговаря лично Златка.

„Аз съм привърженик на по-есенните, по-пастелните цветове, но имайки предвид, че всеки човек има различен вкус, реших да вкарам всякакви цветове - бебешко розово, синьо, сиво.

ЗАПЪТИ СЕ КЪМ ОЛТАРА? Черната Златка показа новия! (СНИМКА)

Позволих си и аксесоари да сложа, за да има за всяка дама по нещо“, разказва още Димитрова и обещава още разнообразни и свежи модели, вече много по-сигурна в това, което прави, след успеха, който постигна с първите жилетки. Най-хубавото е, че всяко плетиво е едно-единствено и няма как да срещнеш друг с него. „Имаме само две жилетки, които се повтарят, но едната я купи дама в чужбина, а другата остана тук, така че затова се съгласих. Искам всяка жена да се чувства единствена и неповторима“, завършва Златка.

Синът й рисува комикси

Златка е категорична, че най-голямото щастие в живота й е синът й Миро, който вече е на 8 годинки и се справя страхотно в училище. Също така учи два езика - английски и руски.

„Миро е невероятно дете. Трябва да бъдеш постоянно до детето си и да бъдеш неговия най-добър приятел. Да му обясняваш, да го поощряваш, да му говориш, защото днешните са по-различни. Те са много любознателни, питат веднага за всичко, което чуят, и искат да знаят какво означава това или онова, правилно ли е или не. Спрямо Миро той винаги търси моята оценка. Аз присъствам на всяко негово тържество в училище, той ме търси из всички родители, за да е сигурен, че съм там, за да може да го гледам, когато започне неговата изява и да чуе думичките: „Браво, Миро. Страхотен си, мамо“. Колкото и нескромно да звучи, той наистина винаги се справя страхотно“, хвали сина си гордата мама Злати.

ВДИГНА ГРАДУСИТЕ: Черната Златка откри сезона на дините! (СНИМКА)

Когато обаче момчето й бърка, тя също не пропуска да му го каже и да му покаже кой е правилният път, но без викове и шамари.

„Аз съм много строг родител. Той единствено от мен има респект. Виждам, че винаги се старае да прави нещата, които ми харесват. Гледа да се поправи, ако нещо е сбъркал. Аз с него разговарям като с голям човек. Разбира се, наказван е много пъти, като е лишаван от любими неща. Моето дете не е удряно нито веднъж. Аз използвам друг начин за възпитание - ограничавам го от любимите за него неща“, признава си Димитрова.

Последният талант, които Миро демонстрира вкъщи, е рисуване и писане на комикси.

„Честно казано и мен ме изненада, когато разбрах за комиксите. Един ден просто ме извика с думите: „Мамо, направих си 3 тома с комикси и написах вътре неща, искаш ли да ги видиш, да ти ги прочета“, останах стъписана. Номерирал си беше страниците. Те са толкова нелепи тези комикси (смее се), но от друга страна са толкова истински и креативни. Щастлива съм, че детето ми е изключително будно и възпитано, за което искам да благодаря и на моята майка, която полага много, много грижи за него“, казва Димитрова.